spot_img
spot_img

Брчко: Почео пријем захтјева за подстицање пољопривредне производње за 2022. годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Први пут од формирања Дистрикта, брчански пољопривредни произвођачи, захтјеве за подстицање производње за текућу годину, могу подносити од првог њеног радног дана.

Резултат је то допуна Закона о пољопривредној производњи као и усвајања Правилника о подстицајима који има такозвано дуготрајно важење, што је учињено минуле године.

„Захтјеве смо почели запримати већ од четвртог јануара и за ових неколико дана поднесено их је педесетак, што говори да је наш потез наишао на одобравање код произвођача“, рекао је шеф ресорног одјељења брчанске Владе Миленко Нинковић.

Пријем захтјева се иначе врши сваким радним даном од 8 до 15 сати и за сада нису примјетне гужве или било какви проблеми око њиховог прихватања, истичу у Одјељењу за пољопривреду.

Произвођачи с којима смо разговарали јако су задовољни могућношћу да захтјеве за подстицаје предају одмах почетком године, а не као до сада да Правилник буде усвојен средином године, а подношење захтјева тече тек у другој њеној половини.

„Јако је добро што у зимским мјесецима можемо поднијети захтјев јер тада имамо и мање посла на њивама, а логично је да кад раније поднесете захтјев, он раније улази и у обраду, тако да се цијела процедура брже завршава“, рекао је Остоја Михајловић, пољопривредник из Поповог Поља који је, захтјев за подстицање производње пшенице, поднио данас у Одјељењу за пољопривреду водопривреду и шумарство брчанске Владе.

Иначе, веома је важно да је са почетком 2022. године набављен и стављен у функцију и нови сервер којим се сви подаци у вези са пријемом и исплатом захтјева, први пут, квалитетно акумулирају на једном мјесту.

„Мада у овом тренутку сервер није у пуном капацитету, они подаци који се тичу захтјева за подстицање пољопривредне производње, а то су име и презиме произвођача, врста производње која се подстиче, те износ одобрених и извршених исплата, могу се меморисати. Ова чињеница у многоме ће олакшати рад свима нама, а и омогућити сасвим прецизно и благовремено подношење извјештаја о цијелом процесу подстицаја пољопривредне производње у Дистрикту“, нагласио је шеф ресорног одјељења, Миленко Нинковић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img