Brčko: Počele prinudne naplate parkinga

Od 19. marta od kada je, nakon obaranja ranije regulative po kojoj je funkiconisala naplata usluga parkiranja u brčanskim gradskim zonama od strane Aelacinog suda, uvedeno izdavanje dnevne karte, registrovano je oko 7,5 hiljada lica koja parking uslugu nisu platili na licu mjesta.

Takvim se u ovom periodu, kaže zamjenik direktora JP “Putevi”, Mato Itirć, šalju opomene, prije nego što uslijedi postupak prinudne napalte. Poseban problem predstvljaju, naglašava Itrić, vlasnici vozila koji izgleda plaćanje usluga parkinga u potpunosti ignorišu.

- Reklama -

U skladu sa važećim zakonom, pojašnjava Itrić, protiv takvih, ukupno dvadesetak, već je pokrenut postupak prinudne naplate potraživanja kod nadležnog suda.

Itrtić i ovoga puta apeluje na vozače da je i za njih najbolje da uredno plaćaju usluge parkiranja što je normalno svuda u svijetu i u našem okruženju.

A ako to ipak propuste onda je logično i za njih najbolje da plate dnevnu kartu i to u roku od osam dana jer u tom slučaju plaćaju samo polovinu iznosa.

Ako, pak, stvar ode na prinudnu naplatu putem suda onda cifre sa svim troškovima mogu iznositi i po nekoliko stotina KM, dodaje Itrić.

 

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime