spot_img
spot_img

Брчко: Почела реализација пројекта “Спорт и дијабетес”

spot_img
spot_img

Удружење дијабетичара Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је данас (у недељу 27.03.) кренуло са реализацијом пројекта „Спорт и дијабетес“.

Пројекат је првенствено намијењен дјеци и младима са дијабетесом, а потом и њиховим родитељима који желе стећи основна знања и вјештине из спортских дисциплина а на основу стеченог искуства, показаног талента и интересовања, моћи ће да одаберу спортску дисциплину којом ће се бавити у будућности.

Реализоваће се у виду радионица и спортских тренинга које ће водити цертифицирани едукатор и професор физичког васпитања.

Циљеви пројекта су :

– Помоћи дјеци и младима с дијабетесом типа 1 да се укључе у вјежбање, спортске активности и клубове без стигматизације и у коначници с повољним учинцима вјежбања на њихово здравље;
-социјална укљученост дјеце и младих у спорт;
– једнакост дјеце и младих са дијабетесом у спортским активностима ;
-омогућити дјеци и младима са дијабетесом бављење спортом кроз едукацију ;
-информисаности о компликацијама ове болести;

Током радионица и спортских тренинга сви учесници ће проћи одређене области из дијабетеса те спортске дисциплине: Diabetes mellitus; Исхрана код физичке активности ; значај физичке активност на дијабетес; значај самоконтроле код хипогликемије ; појава хипогликемије прије или након физичке активности; Фудбал, Кошарка, одбојка, атлетика, рукомет и гимнастика.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img