Brčko: Počela priprema dokumentacije za izgradnju novog objekta Hitne medicinske pomoći

Brčko distrikt bi u narednom periodu konačno trebao dobiti novi objekat Službe hitne pomoći koji bi bio izgrađen po najnovijim standardima i opremljen najsavremenijim dijagnostičkim aparatima potvđeno je za “Radio Brčko” u Odjeljenju za zdravstvo Brčanske Vlade koji je nosilac ovih aktivnosti.

Odjeljenje za zdravstvo Vlade Brčko distrikta je započeo sa inicijalnim aktivnostima na pripremi odgovarajuće dokumentacije kako bi se u krugu brčanske Bolnice najkasnije u roku od tri godine izgradio novi objekat za Službu hitne medicinske pomoći.

- Reklama -

„U narednih nekoliko dana biće urađen idejni projekat, a ukupno vrijednost same zgrade će biti poznata po dobijanju glavnog projekta. Vjerujem da će početna sredstva biti obezbijeđena već u rebalansu budžeta za ovu godinu čime bi odmah po dobijanju odobrenja za građenje započeli radovi na izgradnji ovog objekta koji bi ako protekne sve uredu mogli biti završeni već do kraja naredne godine“, istakao je Sead Šadić, šef Odjeljenje za zdravstvo.

Šadić je najavio da će budući novi objekat Službe hitne pomoći biti urađan po najsavremenijom standardima uz nabavku odgovarajuće dijagnostičke opreme kako bi se osiguranicima pružila kvalitetnija zdravstvena usluga.

Odjeljenje za zdravstvo Vlade Brčko distrikta je prošle godine prilikom usvajanja Poslovnog plana JZU Zdravstveni centar Brčko iniciralo da u timu hitne pomoći koji izlazi na teren mora biti i doktor što je u međuvremenu i realizovano. U cilju poboljšavanja zdravstvenih usluga ovo odjeljenje je obezbijedilo i sredstva za nabavku dva potpuno opremljena sanitetska vozila za potrebe Hitne medicinske pomoći. Tender za nabavku ova dva vozila će biti objavljen u narednih nekoliko dana.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime