spot_img
spot_img

Brčko: Počela posljednja radionica “JOB Lab”

spot_img
spot_img

Projekat od osam edukacija finansirala je kompanija Telemach.

U Brčkom, u utorak i srijedu, 27. i 28. 11. tekuće godine, sa početkom u 10:00h održava se osma, posljednja radionica projekta JOB Lab, pokrenutog i iniciranog od strane kompanije Telemach, a u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom, IT Academy i Omladinskom informativnom platformom Hocu.ba. Partneri radionice u Brčkom su Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i Omladinski centar „Vermont“.

JOB Lab – edukacije namjenjene nezaposlenim osobama do sada su održane u Mostaru, Tuzli, Zenici, Jajcu, Sanskom Mostu, Travniku i Banja Luci, a cilj radionica je da se nezaposlenim osobama u BiH pruži potrebno znanje iz domena IT tehnologija, vještine potrebne za povećanje konkurentnosti na tržištu rada, kao i smjernice za brži pronalazak posla.

Dvodnevne edukacije JOB Lab namijenjene su nezaposlenim licima u dobi od 30 do 45 godina, a polaznicima završenih edukacija bit će uručeni certifikati, kao i vaučeri za dodatno educiranje ECDL od strane IT Academy.

Radionica u Brčkom biće održana u prostorijama Omladinskog centra „Vermont“, a najboljem polazniku radionice biće uručen tablet od kompanije Telemach.

Zanimljivo je da su se na edukacije JOB Lab mogle prijaviti isključivo osobe putem Zavoda za zapošljavanje, kao i da će najboljem polazniku projekta biti uručen vaučer za besplatno školovanje IT Academy u vrijednosti od 4.000 KM. Projekat JOB Lab koji je trajao više od dvije godine finansirala je kompanija Telemach a najbolji polaznik bit će izabran nakon edukacije u Brčkom.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img