Брчко: Почела девета “Љетна полицијска школа 2023” - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Почела девета “Љетна полицијска школа 2023”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Девета по реду „Љетна полицијска школа 2023“ почела је данас у просторијама Полиције Брчко дистрикта, а похађаће ју 64 судионика старосне доби од 15 до 35 година, кроз три дана теоријских и практичних обука.

„Ово је јединствена манифестација сурадње младих и Полиције Брчко дистрикта која кроз ову школу повезује младе и гради повјерење о значају и улози Полиције у заједници, а посебно у дјелу опће сигурности и у препознавању друштвено неприхватљивог понашања”, казао је Сенад Јашаревић замјеник шефа Полиције Дистрикта. Он је додао како су ове године теме опасност на интернету, говор мржње и обрада кривичних дјела почињена из области говора мржње, а у одабиру тема судјеловали су и сами полазници школе.

Свечаном отворењу девете по реду полицијске школе присуствовао је и доградоначелник Брчко дистрикта др. Анто Домић, истакнувши како су становници Дистрикта сигурни уз брчанску Полицију и да су им увијек на располагању у рјешавању било каквих проблема, те да је изразито задовољан радом ове врло важне установе.

„Љетна полицијска школа има кључну улогу у приближавању Полиције становницима Брчко дистрикта, посебно овим млађим нараштајима који у полицијској агенцији виде отвореност, пријатељство и едукативност у смислу понашања у изазовима сувременог друштва“, додао је Домић.

Овогодишњу Љетну полицијску школу подржава Мисија ОСЦЕ-а Босне и Херцеговине, Међународна организација за миграције и Црвени криж Брчко дистрикта БиХ.

Вршилац дужности шефа за људска права при Мисији ОСЦЕ-а БиХ, Игор Личина казао је како ће у овој полицијској школи бавити се проблематиком заштите и промоције људских права и основних слобода, питања борбе против кривичних дјела и инцидената почињених из мржње и говора мржње.

„Ове године и Црвени криж Брчко дистрикта судјеловат ће у самом програму обука полазника полицијске школе, који ће представити младим судионицима значајне обуке из области судјеловања и сигурности у промету“, рекао је Денис Шехановић, секретар Црвеног крижа Брчко дистрикта.

Додјелом диплома за 64 полазника „Љетне полицијске школе 2023“ Брчко дистрикта, што је и највећи број од почетка ове манифестације, у четвртак 24. коловоза званично ће се и затворити полицијска школа.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img