spot_img
spot_img

Брчко: Петиција за смјену Милића

spot_img
spot_img

Након што је данас потписао одлуку о смјени свог савјетника, Исмета Дедеића, градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић нашао се на удару бошњачких посланика у Скупштини Дистрикта, сазнаје незванично nula49.com.

Наиме, сви бошњачки посланици у Скупштини Брчко дистрикта, изузев Адмира Нуковића, предсједника Брчанског демоктратског покрета, данас су потписали петицију којом траже смјену Синише Милића, градоначелника Брчко дистрикта.

Чини се да Брчко очекује нова криза власти, а иако званичне потврде још увијек нема ни са једне стране, смјена Дедеића могла би имати озбиљне посљедице у нашем граду.

Наиме, неписано правило брчанске политике је – не дирај чланове Владе других националних корпуса. Данашњим потезом Синиша Милић је смијенио представника бошњачког народа, а иако Дедеић и СББ тренутно нису у најбољим односима са осталим бошњачким странкама, принцип је у овом случају стављен изнад тренутног стања, па су петицију, као што смо навели, потписали сви посланици у скупштини Брчко дистрикта, осим Адмира Нуковића, предсједника БПД-а.

Званичних реакција на смјену Исмета Дедеића још увијек нема.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img