Brčko: Peticija za smjenu Milića

Nakon što je danas potpisao odluku o smjeni svog savjetnika, Ismeta Dedeića, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić našao se na udaru bošnjačkih poslanika u Skupštini Distrikta, saznaje nezvanično nula49.com.

Naime, svi bošnjački poslanici u Skupštini Brčko distrikta, izuzev Admira Nukovića, predsjednika Brčanskog demoktratskog pokreta, danas su potpisali peticiju kojom traže smjenu Siniše Milića, gradonačelnika Brčko distrikta.

- Reklama -

Čini se da Brčko očekuje nova kriza vlasti, a iako zvanične potvrde još uvijek nema ni sa jedne strane, smjena Dedeića mogla bi imati ozbiljne posljedice u našem gradu.

Naime, nepisano pravilo brčanske politike je – ne diraj članove Vlade drugih nacionalnih korpusa. Današnjim potezom Siniša Milić je smijenio predstavnika bošnjačkog naroda, a iako Dedeić i SBB trenutno nisu u najboljim odnosima sa ostalim bošnjačkim strankama, princip je u ovom slučaju stavljen iznad trenutnog stanja, pa su peticiju, kao što smo naveli, potpisali svi poslanici u skupštini Brčko distrikta, osim Admira Nukovića, predsjednika BPD-a.

Zvaničnih reakcija na smjenu Ismeta Dedeića još uvijek nema.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime