spot_img
spot_img

Брчко: Ово су волонтери године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Главни координатор Владе Брчко дистрикта Сеад Шадић данас је уприличио пријем за волонтере године из Брчко дистрикта БиХ и уручио плакете Харису Кикићу, Милици Гарић и захвалницу Сафету Имамовићу за рад на промоцији волонтеризма и омладинског рада.

Он је казао да велики број младих људи даје допринос у локалним заједницама радећи волонтерски.

„Влада има добро развијену мрежу и контакте са удружењима грађана, невладиним организацијама и мјесним заједницама, а посебно настојимо да мрежу развијемо и са волонтерима. Велики број младих људи даје допринос у локалним заједницама радећи волонтерски и истовремено дајући свој допринос у побољшању локалне заједнице. Ми смо као институција у сарадњи са невладиним организацијама одлучили да поводом Међународног дана волонтеризма треба издвојити младе људе који су били посебно активни у неким сегментима. Ово треба да буде свима нама подстрек као институцијама, али и као појединцима како би се истакли у својој локалној заједници за добробит што бољег статуса свих нас у дистрикту”, казао је Шадић.

Харис Кикић, волонтер, у име Црвеног крста Брчко дистрикта БиХ казао је да му је велика част што је добио овогодишње признање за волонтера године.

„Хвала Ресурсном центру као и удружењу грађана које бира волонтера године, хвала координатору Владе Сеаду Шадићу који је и иницијатор овог пројекта, а наравно хвала и мојој породици и пријатељима који су имали разумијевања сваки пут када сам вријеме проводио волонтирајући”, казао је Кикић.

Мајка Милице Гарић казала је да јој је драго што се на овај начин млади мотивишу и подстичу на активности, уче, напредују и помажу другима.

„Поносна сам на ово признање. Нажалост Милица није могла присуствовати данашњој додјели плакете због обавеза. Она је члан извиђача седам година и дошла је до извиђачког лидера. Ове године је била и на свјетској смотри извиђача у Сједињеним Америчким Државама и била је један од три представника Босне и Херцеговине. Младе треба што више укључивати у овакве активности”, казала је мајка Милице Гарић.

Главни координатор данас је уручио и захвалницу Сафету Имамовићу за рад на промоцији волонтеризма и омладинског рада који се том приликом захвалио свима онима који су препознали његов рад.

„Искрено, не видим никакву потребу за наградом јер сматрам да је то нешто што треба бити друштвена норма и нешто што свака индивидуа треба сама да индивидуалним схватањем уради, да буде дио друштва ефективан и продуктиван”, казао је Имамовић.

Данашњој додјели плакете присуствовао је и Дамир Рандековић, директор ОЦ „Вермонт”, Брчко, и предсједник Ресурсног центра Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img