spot_img

Brčko ove godine skoro sigurno bez gradskih bazena

Published:

Brčanski gradski bazeni gotovo sigurno neće biti u funkciji ove sezone. Naime, firma “Proleter” koja je u desetogodišnji zakup od Vlade Distrikta uzela bazene, nije u mogućnosti, kako kažu, izvršiti strateška ulaganja, te bazene pustiti u funkciju.

“Mi smo još prije nekoliko mjeseci uputili dopis brčanskoj Vladi u kojem smo ukazali na trenutno stanje bazena, jasno naznačivši da su za njihovo “bezbjedno puštanje u funkciju” potrebna značajna finansijska ulaganja, prije svega, kad je riječ o pločicama oko bazena. Takođe smo naveli da potpisani Ugovor razumijemo tako da je naša obaveza tekuće, a ne kapitalno ulaganje. Iako odgovor na taj dopis nikada nismo dobili, resorsna komisija brčanske Vlade je načinila zapisnik u kojem je konstatovala činjenicu da bazeni nisu pušteni u funkciju i naznačila to kao kršenje Ugovora. Šta će dalje biti ostaje da vidimo, no malo je vjerovatno da, i ukoliko se nađe neko kompromisno rješenje, bazeni mogu biti u funkciji ove sezone”, rekao je Alen Mujkić, vlasnik “Proletera” za Radio Brčko.

U Kancelariji za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade tvrde da su uslovi Ugovora precizni.

“Posebno je decidan član pet Ugovora koji kaže da je zakupac dužan bazene držati potpuno u funkciji i otvoriti ih tokom cijele ljetnje sezone”, precizirala je, u ime Kancelarije, Vesna Šadić, dodavši da je cijeli predmet proslijeđen Pravobranilaštvu na dodatnu analizu i davanje mišljenja.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img