spot_img
spot_img

Брчко: Отворене пријаве за 10. изложбу паса мјешанаца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Сектор за збрињавање напуштених животиња, који дјелује у оквиру Радне јединице “Чистоћа”, у суботу 14. маја 2022. године организује 10. традиционалну изложбу паса мјешанаца.

Изложба ће бити одржана у Градском парку са почетком у 12:00 часова. Сви заинтересовани власници своје псе могу да пријаве за изложбу од данас, па до 10. маја 2022. године.

“На изложби могу да учествују сви уредни и социјализовани пси, мјешанци или без педигреа, о којима власници брину, али немају баш прилике да их покажу. Услови за учешће на изложби су да је пас вакцинисан против бјеснила, да је чист и уредан, да слуша власника, односно да је социјализован у сусрету са људима и другим псима, што ће управо и да оцјењују судије кинолошког савеза на изложби. Наша изложба је једна од ријетких на којој мјешанци могу да покажу да су једнако вриједни и важни као и расни пси. Захваљујемо се и ове године Кинолошком савезу Брчко дистрикта БиХ, који на тај дан организују Државну изложбу паса свих раса, јер на нашу изложбу мјешанаца гледају као на саставни дио те манифестације”, кажу у Сектору за за збрињавање напуштених животиња.

Пријављени пси биће разврстани у три једноставне категорије – мали, средњи и велики пси, а равноправни учесници изложбе биће и пси збринути у азилу којим управља ЈП “Комунално Брчко”.

“Препорука је да, уколико неки власник жели да пријави штене за изложбу, да има барем пола године старости, јер млађи пси, из досадашњег искуства, углавном нису савладали основне команде и лијепо понашање, док горња граница старости пса није одређена”, кажу у Сектору.

Побједницима ће бити додјељени пехари и захвалнице, као и пригодни поклони.

Пријаве за учешће власници паса могу да преузму на шалтеру протокола предузећа у улици Тина Ујевића 66 у Брчком, гдје их попуњене могу и предати. Такође, пријаве можете затражити и путем е-маила, те их попуњене и послати на мејл адресу zeljka.tomic@komunalno.ba или факс 049/216-118, а можете их преузети и на интернет страници предузећа.

За више информација контактирајте бесплатну инфо линију 0800 505 07.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img