spot_img
spot_img

Брчко: Отворена нова куглана “Арена Бакарни”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У присуству великог броја гостију из читаве БиХ и региона, јуче је на Плазуљама у Брчко дистрикту БиХ отворена Куглана „Арена Бакарни“ коју је изградио брчански привредник Ненад Ристанић.

Куглана је приватна инвестиција вриједна око два милиона КМ и има шест линија са свим пратећим најмодернијим садржајима и испуњава све услове за европска и свјетска такмичења.

Част да прву куглу баци, и тиме отвори објекат, добио је најбољи спортиста Брчко дистрикта БиХ Јасмин Клебић, кануиста брчанског „Завеслаја“ ,члан Олимпијског тима БиХ који није крио задовољство што је бацањем прве кугле званично отворио куглану.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић захвалио се инвеститору који је властитим средствима изградио реномирани спортско-туристички објекат, који ће како је рекао, бити на услузи свим грађанима.

„Ово је лијепа вијест у мору лоших вијести око спорта. Чињеница да ћемо у овом објекту имати и Европско првенство у куглању говори о квалитету улагања и желим им да се развијају у својој основној дјелатности као и у другим пословним идејама“, нагласио је Милић додавши како је неопходно што више оваквих инвестиција у Брчком.

„Арену Бакарни“ водиће Игор Божић, и сам куглаш, који каже да све заслуге припадају Ненаду Ристанићу који је дошао на идеју да направи мултифункционални објекат и који је и сам члан Куглашког клуба „Рад“, те искористио добру позицију нашег града направивши куглану у којој ће се јако брзо припремати и неке репрезентације из региона и Европе.

За куглашки спорт и брчанске куглаше знала је некада читава Југославија али је рад Куглашког клуба „Рад“ обновљен тек прије десетак година. У том клубу је члан и угледни привредник Ненад Ристанић, градитељ и домаћин јучерашње свечаности који појашњава да се куглање враћа у Брчко.

„Члан сам овог клуба и прваци смо Републике Српске и од септембра улазимо у Премијер лигу БиХ и очекујемо подршку брчанске публике. Љубав за куглањем је од малена. Због пословних обавеза професионално се нисам бавио куглањем, него сам помагао клуб „Рад“ тако сам их и упознао и ушао у клуб, тада се родила идеја да направим куглану“, нагласио је Ристанић.

Миле Тракошевић, предсједник Куглашког клуба „Рад“ Брчко, који је већ преселио куглаше-новопечене премијерлигаше у нови објекат, не крије задовољство и каже да је му је ово најсретнији дан који је могао доживјети када је у питању куглање у Брчком.

Након свечаног отварања Куглане гости су уживали посматрајући ревијални меч у коме су куглали репрезентативци Хрватске, Србије, БиХ, Македоније…

Почело је, а наставак слиједи у октобру када се у Брчком окупља европска куглашка елита. Арена Бакарни, пак, неће се зауставити само на европском нивоу, тврди Игор Божић, домаћин Арене који каже да ће се у овом објекту организовати и Европски куп на којем ће учествовати 25 екипа из цијеле Европе.

Брчко је, дакле, од јуче добило још један спортско-туристички објекат у коме ће спортисти и привредници моћи да кроје нове резултате и шире причу о граду спорта на ријеци Сави.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img