Брчко: Отворена канцеларија Туристичке организације - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Отворена канцеларија Туристичке организације

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас да ће се ићи у правцу измјена Закона о туризму да би се боравишна такса преусмјерила на финансирање брчанске Туристичке организације са циљем унапређења њене активности.

Милић је истакао да се на овом плану може још много тога урадити, те да је у том погледу Економски факултет Брчко ради на увођењу новог смјера који се тиче менаџмента у туризму.

– Сигурно је да је туризам неискоришћена привредна грана када је у питању Брчко дистрикт. Имамо одређене туристичке потенцијале и ово је сада стварање организационих претпоставки да се ти потенцијали искористе – рекао је Милић новинарима приликом отварања канцеларије Туристичке организације Брчко дистрикта.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Брчко дистрикта Милош Станкић рекао је да је у току израда веб-странице Туристичке организације која ће јавности бити доступна за мјесец дана.

– Ту ћемо да објединимо све садржаје, све манифестације, ресторане, хотеле који се налазе у нашем граду – рекао је Станкић.

Он је најавио и израду стратегије развоја туризма Брчко дистрикта, те семинар у децембру за локално становништво с циљем унапређења њиховог знања о развоју туризма и креирања концептуалног туристичког садржаја на подручју дистрикта.

Члан Управног одбора Туристичке организације Брчко дистрикта Александар Ђурић напоменуо је да ће канцеларија бити доступна свим грађанима дистрикта и туристима те да ће у њој моћи да добију информације о туристичкој понуди дистрикта, водичима и осталим активностима ове организације.

Ђурић је напоменуо да је након епидемије вируса корона забиљежен раст број посјета дистрикту за 10 до 12 одсто, те да у просјеку годишње буде између 15.000 и 25.000 посјета и да доминирају туристи из Србије, Хрватске и Словеније.

Канцеларија Туристичке организације Брчко дистрикта отворена је на Свјетски дан туризма и налази се у шеталишној зони у центру града на Тргу младих.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img