spot_img
spot_img

Брчко: Отворена изложба Миомира Мише Вемића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Изложба Миомира Мише Вемића, академског сликара из Никшића, свечано је отворена синоћ у брчанској Умјетничкој галерији. 

Брчаци ће, до 10. октобра, имати прилику да погледају 35 дјела рађених у уљу на платну. Мишо Вемић лауреат је прошлогодишње “Златне палете”, признања које Умјетничка галерија додјељује за посебан допринос у раду Међународне симпозијум радионице “Сава”.

Кустос Умјетничке галерије Соња Ђуровић рекла је да је ова изложба, симболичног назива “Реакција на празнину”, једна од најквалитетнијих које су до сада презентоване у брчанској галерији. Она је додала да је Миомир Вемић један је од живих доајена црногорске сликарске сцене и умјетник чија су дјела обишла цијели свијет.

“Коњи Мише Вемића симбол су снаге, издржљивости и моћи. То су они архетипски, произашли из старих митова и легенди, али заувијек живи, они који својим криком призивају свјетлост, они који нераскидиво везани са кочијама људске душе и свијести галопирају у вјечност. Ова нас дјела опомињу да увијек сигурно држимо узде над животињом у себи јер его је наш јахач, наш џокеј, а коњ вјетар емоција које могу извајати човјекову душу у лице свеца али и гротескне немани”, рекла je на свечаном отварању Соња Ђуровић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img