Brčko: Otvorena izložba “Kada bi grad slikao dječijim očima”

Kada bi grad slikao dječijim očima, bio bi to grad istinskih bajki. Grad u kojem vrline nadoknađuju sve nedostatke. Grad pod znakom jednakosti i impresijom kreativnosti. Kistom pišem Brčko!

Ovo je poruka likovne izložbe “Kad bi grad slikao očima djeteta” koja je sinoć otvorena u foajeu Doma kulture u Brčkom.

Izložbu 27 od ukupno 40 slika nastalih u likovnoj radionici Instituta Poliglota otvorila je Almedina Cifrić, akademski slikar i predavač likovnih radionica.

- Reklama -

“Djeca su radila slike brčanskih motiva sa afirmativnim porukama. To nisu samo slikarske poruke nego i poruke o mladim ljudima, koliko su oni zapravo talentovani i koliko izražavaju svoju kreativnost”, rekla je Cifrićeva.

Sandra Dobrijević iz Instituta Poliglota i član Omladinske organizacije Mali Princ koja je priredila ovu izložbu kao poklon gradu za Dan Distrikta rekla je da su ovom izložbom željeli poručiti da su djeca veoma talentovana i radna i da vjeruje da su iz Brčkog poslali divnu poruku i sliku.

“Izložila sam sliku Brčko distrikta i pruge Brčko-Banovići. Ova izložba za mene je važan događaj jer mi daje inspiraciju, a kroz slikanje sam shvatila da je kreativnost nešto što će nam trebati cijelog života”, rekla je Nataša Todorović učenica Prve osnovne škole.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime