Brčko: Otvaranje obilaznice najranije u avgustu

Radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog završeni su 15. maja i od tada Brčaci traže odgovor na pitanje kada će ova saobraćajnica konačno biti puštena u saobraćaj kako bi se rasteretili putevi u samom gradu.

Odjeljenje za Javnu sigurnost brčanske Vlade je početkom juna mjeseca raspisalo javni poziv za odabir izvršioca usluge tehničkog prijema obilaznice oko Brčkog.

- Reklama -

Otvaranje ponuda po ovom javnom pozivu i izbor najpovoljnijeg ponuđača će uslijediti krajem ovog mjeseca a ukoliko ne bude žalbi, tehnički prijem ove saobraćajnice trajaće 30 dana.

“Teško je i nezahvalno prognozirati tačan datum puštanja obilaznice oko Brčkog u saobraćaj jer mnoštvo procedura i narednih aktivnosti ne zavise samo od Vlade, nego i od komisije koja će vršiti tehnički prijem te eventualnih popravki ako budu uočeni nedostaci na ovom objektu”, rekao je za Radio Brčko Edin Zaimović, šef ovog Odjeljenja.

Odgovor na ovo pitanje zatražili smo i od gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića, koji takođe ističe da tačan datum puštanja u saobraćaj obilaznice u ovom trenutku nije određen, ali da se nada da će to biti što prije.

Ukoliko ne bi bilo dodatnih žalbi na raspisani javni poziv te građevinskih nedostataka koje bi trebalo ispravljati svi očekuju da bi u najboljoj varijanti sve procedure mogle biti završene i obilaznica zvanično otvorena u augustu mjesecu ove godine.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime