Brčko: Otežano prikupljanje otpada, “Komunalno” nema kamione za odvoz

JP “Komunalno Brčko” obavještava kupce i korisnike usluge prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada, da će pružanje ove usluge od danas pa u narednim danima biti otežano.

Istekom Ugovora po osnovu operativnog lizinga za nekoliko vozila, među kojima su i četiri autosmećare i dva autopodizača za velike kontejnere, preduzeće u ovom trenutku raspolaže sa dva kamioneta, dva autopodizača za prikupljanje i odvoz otpada i kamionom sa kranom, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

- Reklama -

Rukovodstvo preduzeća radi na iznalaženju prelaznog ili trajnog rješenja, kada je riječ o nabavci vozila za odvoz otpada i voznog parku u cjelini, s obzirom da uskoro ističe Ugovor za lizing za sva iznajmljena vozila.

U ranijem periodu pokrenuto je nekoliko procedura javne nabavke vozila za odvoz otpada, ali je na svaku nabavku bilo žalbi, te nijedan postupak nije okončan u planiranom roku.

S obzirom da postoje opstrukcije u realizaciji ovih postupaka nabavke, preduzeće nastavlja da pruža svoje usluge, ali u otežanim uslovima, te molimo građane za razumijevanje, zaključuju iz JP “Komunalno Brčko”.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime