spot_img
spot_img

Brčko: Oštećeni dijelovi lučke dizalice biće uskoro popravljeni

spot_img
spot_img

Tijekom olujnog nevremena koje je prošli mjesec zahvatilo naš grad došlo je do oštećenja dijelova nove dizalice Javnog poduzeća „Luka Brčko“, a koja je trenutno u fazi montiranja.

„Do oštećenja je došlo kada je jak vjetar pogurao postojeće dizalice i one su udarile u dijelove nove dizalice, te smo ovaj problem iznijeli i na sjednici Vlade Brčko distrikta“, kazao je Perica Josić, ravnatelj JP „Luka Brčko“. Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se dijelovi nove dizalice već ovog tjedna pošalju na popravak u Latviju u tvrtku koja ih proizvodi, te kada se popravljeni vrate, nastavi nesmetana montaža i puštanje u rad nove lučke dizalice.

Pored radova na novoj lučkoj dizalici i radovi na trećoj fazi modernizacije Luke teku planiranom dinamikom.

„Novi nadvožnjak na Bjeljinskoj cesti s novim kolosijekom pruge izbetoniran je, te je potrebno da beton poprimi potrebna svojstva kako bi se sigurno uklonile postavljene skele“, istaknuo je Josić i dodao kako će u narednih nekoliko dana one biti sklonjene i na ovoj dionici ceste promet će se ponovo početi odvijati bez poteškoća.

Svi radovi na trećoj, ujedno i posljednjoj, fazi modernizacije Luke trebali bi prema riječima ravnatelja ovog poduzeća biti okončani do kraja tekuće godine.

Pored svih tekućih radova, koji podrazumijevaju modernizaciju brčanske Luke i pretovar roba, Josić ističe kako su i partneri u prekograničnoj suradnji sa lučkom upravom Slavonski Brod. Naime, ispred brčanske Luke aplicirali su na natječaj za izgradnju marine s 200 vezova na rijeci Savi u Brčkom, te rezultate natječaja očekuju do kraja godine.

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img