spot_img

Брчко: Оставка чланова Управног одбора Књижевног клуба

Published:

- Advertisement -

Чланови Управног одбора Књижевног клуба Брчко дистрикта данас су се обратили јавности, подносећи оставке на функције које им је прије непуних годину дана једногласно повјерила Скупштина Клуба. Саопштење преносимо у цјелости:

Ми, чланови Управног одбора Књижевног клуба Брчко дистрикт БиХ у саставу: Индира Јашаревић Чандић, проф. Мирјана Ђапо, Слађана Јовичић и Борис Марић, дана 23.04.2018.године, након непуних годину дана на функцијама које нам је једногласно повјерила Скупштина нашег клуба, подносимо оставку. Члан Управног одбора, Борис Марић, уједно подноси оставку и на функцију потпредсједника Књижевног клуба Брчко дистрикт БиХ.

Оставку на мјесто потпредсједнице Скупштине Књижевног клуба Брчко дистрикт БиХ, подноси Суада Ковачевић.

Сви горе наведени чланови, поред оставки на наведене функције, отказују и чланство у Књижевном клубу Брчко дистрикт БиХ.

Разлози за подношење колективне оставке су, између осталог, нетранспарентан рад и финансирање клуба, уплитање политике у рад нашег умјетничког удружења, кршење Статута Књижевног клуба Брчко дистрикт БиХ и Закона о удружењима, те прекорачење овласти и непрофесионално понашање од стране тренутног предсједника, госп. Шефке Калопера, као и непоштивање воље већинског састава Управног одбора (четири од пет чланова, при чему је госп. Калопер пети члан) за одржавањем састанака како би се ријешили горе наведени проблеми. Наглашавамо да је госп. Калопер неколико пута позван на састанак, на коме је одбио да се појави, те је прекинуо сваки вид комуникације с члановима управе.

С поштовањем,

Индира Јашаревић Чандић

Мирјана Ђапо

Слађана Јовичић

Борис Марић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img