spot_img
spot_img

Брчко: Организован традиционални божићни пријем

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српска православна црква у Брчком и српски представници у извршној и законодавној власти Брчко дистрикта БиХ синоћ су у хотелу „Јелена“ организовали традиционални божићни пријем за представнике политичког, вјерског, културног и привредног живота.

У свом обраћању градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић посебно је указао на одговорност коју имамо према себи и другима, истичући да је разумијевање и човјекољубље неопходно, нарочито на просторима који су мултиетничког и мултиконфесионалног карактера какав је и дистрикт Брчко.

„Драго ми је да се наставља традиција окупљања представника вјерских заједница, представника извршне и законодавне власти, различитих вјера и нација поводом великих вјерских празника. То је порука да будемо одговорни, не само према себи, већ и према другима и мислим да је разумијевање и човјекољубље нешто што нам је неопходно, нарочито на просторима који су мултиетничког и мултиконфесионалног карактера какав је и дистрикт Брчко. Заиста сам охрабрен чињеницом да смо и данас чули такве поруке, а једна од тих порука је и присуство наших колега из извршне и законодавне власти, представника Исламске заједнице и Католичке цркве, који су својим присуством упутили једну поруку суживота, мира и толеранције, једног друштва каквог намјеравамо да градимо на простору Брчког“, казао је Милић.

Архијерејски намјесник брчански протојереј-ставрофор Драган Ћирковић свим православним вјерницима честитао је Божић и додао да се са прославама божићних празника наставља све до Богојављења.

„И ове године Српска православна црква је уприличила народно весеље, а захваљујући нашим представницима из реда српског народа из извршне и законодавне власти и ове године организовали смо дружење у оквиру божићног коктела. Свим православним вјерницима честитам Божић, а са прославама божићних празника настављамо све до Богојављења“, казао је Ћирковић.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img