Brčko: Organizovan tradicionalni božićni prijem

Srpska pravoslavna crkva u Brčkom i srpski predstavnici u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta BiH sinoć su u hotelu „Jelena“ organizovali tradicionalni božićni prijem za predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i privrednog života.

U svom obraćanju gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić posebno je ukazao na odgovornost koju imamo prema sebi i drugima, ističući da je razumijevanje i čovjekoljublje neophodno, naročito na prostorima koji su multietničkog i multikonfesionalnog karaktera kakav je i distrikt Brčko.

„Drago mi je da se nastavlja tradicija okupljanja predstavnika vjerskih zajednica, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, različitih vjera i nacija povodom velikih vjerskih praznika. To je poruka da budemo odgovorni, ne samo prema sebi, već i prema drugima i mislim da je razumijevanje i čovjekoljublje nešto što nam je neophodno, naročito na prostorima koji su multietničkog i multikonfesionalnog karaktera kakav je i distrikt Brčko. Zaista sam ohrabren činjenicom da smo i danas čuli takve poruke, a jedna od tih poruka je i prisustvo naših kolega iz izvršne i zakonodavne vlasti, predstavnika Islamske zajednice i Katoličke crkve, koji su svojim prisustvom uputili jednu poruku suživota, mira i tolerancije, jednog društva kakvog namjeravamo da gradimo na prostoru Brčkog“, kazao je Milić.

- Reklama -

Arhijerejski namjesnik brčanski protojerej-stavrofor Dragan Ćirković svim pravoslavnim vjernicima čestitao je Božić i dodao da se sa proslavama božićnih praznika nastavlja sve do Bogojavljenja.

„I ove godine Srpska pravoslavna crkva je upriličila narodno veselje, a zahvaljujući našim predstavnicima iz reda srpskog naroda iz izvršne i zakonodavne vlasti i ove godine organizovali smo druženje u okviru božićnog koktela. Svim pravoslavnim vjernicima čestitam Božić, a sa proslavama božićnih praznika nastavljamo sve do Bogojavljenja“, kazao je Ćirković.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime