spot_img
spot_img

Брчко: Оптужнице против двије особе због недозвољеног увоза и продаје аутомобила у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта наставило је процесуирање осумњичених за недозвољени увоз и продају половних аутомобила у Босни и Херцеговини.

Након већег броја истрага подигнута је оптужница против Адмира А. и Јелене С. из Брчког, теретећи их да су без овлаштења за трговину из иностранства увезли већи број путничких моторних возила у БиХ и продали их домаћим купцима.

Након оптужница за недозвољену трговину против Предрага М. из Брчког и Милице С. из Бијељине, којима их терети за имовинску корист од близу 40 хиљада КМ, Тужилаштво Брчко дистрикта наставило је процесуирање недозвољене трговине аутомобилима на том подручју.

Као резултат већег броја повезаних истрага, Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужнице и против Адмира А. и Јелене С., из овог града, теретећи их да су без овлаштења за трговину из иностранства увезли већи број путничких моторних возила и продали их домаћим купцима.

Како су навели из Тужилаштва Брчко дистрикта, Адмир А. оптужен је да је увозом и продајом осам половних аутомобила различитих марки остварио имовинску корист од скоро девет хиљада КМ, а Јелена С. да је на исти начин, увозом и продајом 11 возила, остварила имовинску корист од близу двадесет хиљада КМ.

– Тужилаштво их, као и раније оптужене терети да су, бавећи се неовлаштеном трговином у већем обиму ради продаје, набавили робу опште потрошње у вриједности која прелази десет хиљада КМ. С тим у вези, свих четверо процесуираних оптужено је за кривично дјело недозвољене трговине с прописаном казном затвора у трајању од три мјесеца до три године – навели су из брчанског Тужилаштва.

Тужилаштво је предложило да се од сваког од њих одузме остварена имовинска корист, која с новим подигнутим оптужницама укупно износи близу 70 хиљада КМ. Након просљеђивања Основном суду Брчко дистрикта све оптужнице су у фази претходног саслушања у цијелости потврђене.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img