Brčko: Optužnica zbog prijetnji tužiteljki

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Krstića (43) iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je prijetio tužiteljki ovog tužilaštva u vezi s vršenjem tužilačke funkcije u ranijem postupku koji je vođen protiv njega.

Optuženom, koji je prije šest godina od strane ovog tužilaštva procesuiran za krivično djelo silovanja, stavljeno je na teret da je tužiteljki koja je zastupala optužnicu nedavno uputio ozbiljnu prijetnju.

- Reklama -

“Krstić se tereti da je pokazujući revolt i ljutnju zbog ranije vođenog postupka u kojem je pravosnažno oslobođen od optužbi, vidjevši je na javnom mjestu, uputio direktnu i ozbiljnu prijetnju tužiteljici da će joj se osvetiti. S tim u vezi, on je optužen da je prema službenom licu u vezi s vršenjem njegove funkcije počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti (iz člana 180 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH)”, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distriktra.

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, u kratkom roku okončana je još jedna istraga ugrožavanja sigurnosti službenih lica u vezi s vršenjem njihove funkcije. Nedavno je, mjesec dana nakon napada na policijskog službenika i prijetnji ubistvom dvojici policajaca na službenoj intervenciji, optuženi u tom predmetu Anel Salihović (27) kažnjen zatvorom u trajanju od četiri i po mjeseca.

“Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”, navedeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime