spot_img
spot_img

Брчко: Оптужница због пријетњи тужитељки

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Саше Крстића (43) из Брчког због основане сумње да је пријетио тужитељки овог тужилаштва у вези с вршењем тужилачке функције у ранијем поступку који је вођен против њега.

Оптуженом, који је прије шест година од стране овог тужилаштва процесуиран за кривично дјело силовања, стављено је на терет да је тужитељки која је заступала оптужницу недавно упутио озбиљну пријетњу.

“Крстић се терети да је показујући револт и љутњу због раније вођеног поступка у којем је правоснажно ослобођен од оптужби, видјевши је на јавном мјесту, упутио директну и озбиљну пријетњу тужитељици да ће јој се осветити. С тим у вези, он је оптужен да је према службеном лицу у вези с вршењем његове функције починио кривично дјело Угрожавање сигурности (из члана 180 став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ)”, саопћено је из Тужилаштва Брчко дистриктра.

Подизањем оптужнице, која је убрзо и потврђена пред Основним судом Дистрикта, у кратком року окончана је још једна истрага угрожавања сигурности службених лица у вези с вршењем њихове функције. Недавно је, мјесец дана након напада на полицијског службеника и пријетњи убиством двојици полицајаца на службеној интервенцији, оптужени у том предмету Анел Салиховић (27) кажњен затвором у трајању од четири и по мјесеца.

“Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица”, наведено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img