spot_img
spot_img

Брчко: Оптужница против Османа Хусејновића за покушај убиства

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Османа Хусејновића (32)* због сумње да је у марту ове године у брчанском насељу Прутаче хицима из пиштоља покушао убити Н. А. Против Хусејновића, који је десет пута осуђиван за имовинска и кривична дјела с елементима насиља, оптужницу је потврдио Основни суд дистрикта Брчко.

Хусејновић је оптужен да је 10. марта, око 03.00 сата у насељу Прутаче, у непосредној близини трговачког објекта Омер пром, из пиштоља којег је нелегално посједовао, пуцао на Н. А. у намјери да га лиши живота. Хусејновићу се ставља на терет да је на оштећеног, који се ту довезао и зауставивши аутомобил код наведеног објекта кренуо према њему, испалио два хица од којих је један погодио оштећеног у предјелу стомака нанијевши му тешке тјелесне повреде опасне по живот. Након тога, он се аутомобилом удаљио у непознатом правцу, док је оштећени превезен у брчански медицински центар – наводи се у оптужници. Догађају квалифицираном као покушај убиства претходила је краћа расправа између њих двојице којом су наставили међусобни конфликт раније започет у Брчком.

Хусејновића је убрзо ухапсила брчанска полиција и одмах га предала Тужилаштву које је због опасности од бјекства осумњиченог предложило суду да му одреди притвор. Након проведене истраге, Тужилаштво је подигло оптужницу против Хусејновића теретећи га за кривично дјело убиства (из члана 163 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ), у покушају, као и за кривично дјело неовлаштене набавке, држања или продаје оружја или битних дијелова за оружје (из члана 65 Закона о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ).

Оптужницом коју је суд у цијелости потврдио Тужилаштво је затражило да се, изрицањем мјере сигурности одузимања предмета, од оптуженог одузме пиштољ марке ЦЗ М70 калибра 7,65 мм.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеном лицу не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img