spot_img
spot_img

Брчко: Оптужница против 11 лица због набавке и продаје опојних дрога

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против 11 лица због сумње да су се током прошле године на простору Брчко дистрикта и Маглаја бавили незаконитом набавком и продајом опојних дрога.

За ово кривично дјело оптужени су: Миленко Михајловић (45), Горан Благојевић (26), Аднан Бешић (42), Елвир Манџукић (33), Русмир Клебић (43), Милорад Караћ (33), Саво Перић (24), Даријо Рашевић (29), Перица Милошевић (38), Предраг Радосављевић (22) и Митар Цвијетиновић (22).

Након што су крајем новембра прошле године откривени у оквиру полицијске акције кодног назива “ПАРТИ”, Тужилаштво Дистрикта убрзо је окончало истрагу против 12 осумњичених, која је резултирала подизањем оптужнице против њих 11. Оптуженима се ставља на терет да су од јула до новембра 2018. године на простору Брчко дистрикта и Маглаја, у међусобној сарадњи као и појединачно, вршили незакониту набавку и дистрибуцију марихуане, амфетамина (тзв. спеед) и кокаина. Они се терете да су набављали наведене опојне дроге и у различитим их количинама, лично или посредством трећих лица, продавали већем броју њима познатих купаца.

Подизањем и потврђивањем оптужнице пред Основним судом Дистрикта, утврђена је основана сумња да су оптужени починили кривично дјело неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога (из члана 232. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) за које је прописана казна затвора у трајању од једне до десет година. Оптужницом је поднесен приједлог за одузимање имовинске користи од оптужених Миленка Михајловића и Аднана Бешића, као и за продужење притвора отпуженима: Горану Благојевићу, Аднану Бешићу, Русмиру Клебићу, Елвиру Манџукићу и Милораду Караћу.

Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img