spot_img
spot_img

Брчко: Оптужне за крађу 700 марака на послу

spot_img
spot_img

Након једномјесечне истраге Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против С. З. (26)*, оптуженог да је у Сандићима, код Брчког, од локалног предузетника, код кога је радио, одузео новац.

Пред Основним судом Дистрикта оптуженом С. З, који је вишеструко осуђиван за имовинска и слична кривична дјела, стављено је на терет кривично дјело крађе.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је С. З. да је 17. октобра у Сандићима, у јутарњим сатима, с циљем прибављања противправне имовинске користи, дошао до градилишта на којем је претходних дана радио. Затим је непримијећено, из путничког моторног возила Голф, власништво његовог послодавца Р. М, отворио врата и из новчаника, који се налазио у торбици, одузео 700,00 КМ. Он је тако за себе прибавио противправну имовинску корист, а власника оштетио за наведени износ – наводи се у оптужници. Пошто се сутрадан уопће није појавио на послу, Р. М. је посумњао да му је управо он одузео новац пријавивши га Полицији Брчко дистрикта БиХ за крађу. С. З. је убрзо откривен, признавши у изјави пред локалном полицијом околности извршења овог кривичног дјела. Током истраге, његов послодавац Р. М. истакао је да не потражује украдени новац, јер га је вратио познаник осумњиченог. Усто, Р. М. се захвалио органима гоњења наводећи да је њихова брза реакција очигледно довела до тога да му новац убрзо буде враћен.

Иначе, истрага против С. З. окончана је већ наредног мјесеца када га је Тужилаштво, оптужницом подигнутом 14. новембра оптужило за кривично дјело крађе (из члана 280 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ), а у наставку поступка пред Основним судом оптужница је у цијелости потврђена. Он је пред судовима дистрикта Брчко осуђиван већ девет пута, углавном за имовинска и друга слична кривична дјела. Посљедни пут правоснажно је осуђен пресудом Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ, који му је почетком ове године за кривично дјело шумске крађе изрекао казну затвора у трајању од једне године.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеном лицу не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img