spot_img
spot_img

Брчко: Оптужен да је изазвао саобраћајну незгоду у којој је тешко повријеђена малољетна ученица

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против брчака М.Д.* (40) због сумње да је прије мјесец и по дана у близини техничке школе у овом граду изазвао саобраћајну незгоду у којој је тешко повријеђена малодобна ученица.

Због кршења саобраћајних прописа он је оптужен за угрожавање јавног саобраћаја којим је оштећена, уз губитак свијести, задобила тешке и по живот опасне тјелесне повреде.

М.Д. се терети да је 7. октобра, око 07:00 сати, возећи се путничким моторним возилом Цитроен Xsara улицом Р. Џ. Чаушевића према згради дома здравља пропустио обратити пажњу на дјецу, која су се кретала пјешачким прелазом према средњој техничкој школи.

Сумња се да, при брзини од око 52 km/h, он уопће није нити предузео радњу кочења којом је могао избјећи налет аутомобила у тијело малољетне пјешакиње, која се кретала дуж обиљеженог пјешачког прелаза. У саобраћајној незгоди, 15-годишња ученица задобила је тешке тјелесне повреде због којих је извјесно вријеме након незгоде и током болничког лијечења била без свијести.

У сарадњи с Полицијом Дистрикта, Тужилаштво је спровело интензивну и свеобухватну истрагу током које су одмах забиљежени трагови на лицу мјеста саобраћајне незгоде, а убрзо потом узете изјаве свједока очевидаца и спроведена саобраћајна и медицинска вјештачења. Истрагом је неспорно утврђено кршење елементарних саобраћајних прописа у управљању возилом од стране осумњиченог, које је за посљедицу имало проузроковање саобраћајне незгоде и повређивање малодобне ученице – наводи се у оптужници подигнутој након непуних мјесец и по дана.

Оптужницу против М.Д. за кривично дјело угрожавања јавног саобраћаја (из члана 326 став (3) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) Тужилаштво је доставило на даљњи поступак Основном суду Дистрикта, гдје је и потврђена.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеном лицу не значи да је то лице заиста и одговорно за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img