spot_img

Brčko: Opijao goste pa krao novac

Published:

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor vlasniku ugostiteljskog objekta zbog sumnje da je od gostiju krao novac, nakon što bi opijao alkoholom ili drugim sredstvima.

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je ednomjesečni pritvor 42-godišnjem ugostitelju Z.K. iz G. Rahića kod Brčkog osumnjičenom da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način. Pritvor povratniku u vršenju krivičnih djela Z.K. određen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično delo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Z.K. zbog sumnje da je od marta do avgusta tekuće godine u više navrata od gostiju ugostiteljskog objekta, kojeg poseduje u G. Rahiću, na drzak način otuđivao novac i druge vrednosti koje su imali kod sebe.

Sumnja se da je Z.K. uz pomoć zaposlenih u objektu koristio pogodne prilike kako bi od gostiju za koje je znao da imaju veću količinu gotovog novca taj novac otuđio. Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

Po nedavnom hapšenju i dovođenju pred tužioca Z.K. je ubrzo ispitan nakon čega je ocenjeno da postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično delo ukoliko bude pušten na slobodu, a za to krivično delo može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Rešenje o pritvoru

S tim u vezi Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH da se osumnjičenom izrekne mera pritvora u trajanju od mesec dana, što je ovaj sud prihvatio.

Rešenje o određivanju pritvora potom je potvrđeno od Apelacionog suda budući da je žalba branioca osumnjičenog izjavljena na prvostepenu odluku odbijena od ovog suda.

Po određivanju pritvora osumnjičenom Tužilaštvo u saradnji s policijom Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na daljnje prikupljanje dokaza za krivično delo teške krađe izvršene na naročito drzak način, piše Klix.

 

 

 

 

(blic.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img