Brčko: Opijali i drogirali goste, ukrali im 30.000 KM

Zijad Karalić (42) zvani Gike, vlasnik seoske kafane “Kaskada” u mjestu Gornji Rahić, kod Brčkog, i Lidija Dimković (36), optuženi su da su od marta do avgusta omamljivali goste tog ugostiteljskog objekta, a zatim im ukrali novac i druge dragocjenosti, ukupne vrijednosti blizu 30. 000 KM.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, optužnica je podignuta pred Osnovnim sudom distrikta, koji ju je u potpunosti potvrdio.

- Reklama -

Tužilaštvo Brčko distrikta je uz optužnicu Sudu dostavilo dokaze da su u svim slučajevima kod gostiju prethodno izazvani omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva, a koje su i pronađene u pretresu kod Karalića.

Navodi se da su njih dvoje u pića koja su gosti pili stavljali medikament klozapin, antipsihotik za liječenje specifičnih mentalnih poremećaja, a potom iskorištavali njihovo stanje smanjene svijesti.

“U jednom broju slučajeva za koje optužene terete u pomoć je pozivana i D.Ž. kako bi zavodila goste dok u piće ne bude ubačen klozapin”, navodi se u optužnici, a saopšteno je iz Tužlaštva Brčko distrikta.

Zasebnim tačkama Karaliću se stavlja na teret da je sam, nakon upotrebe klozapina, na isti način izveo dvije teške krađe, teške blizu 12.000 KM.

“Njega tako terete da je u avgustu od A.A. ukrao novčanik sa 4.610 američkih dolara, pet debitnih kartica, ručni sat i dva mobilna telefona, oštetivši vlasnika za oko 11.420 KM. Prethodno je sredinom maja mobilni telefon vrijedan oko 500 KM na isti način ukraden omamljenom F.M.”, navode iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Karaliću i Dimkovićevoj prijeti i do pet godina zatvora. Uz to, Karaliću se jednom od tačaka optužnice stavlja na teret i šumska krađa, izvedena ljetos obaranjem većeg broja stabala u šumi K.A.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime