spot_img
spot_img

Брчко: Олимпијски комитет БиХ подијелио 60 пакета дјеци ромске националности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Олимпијски комитет Босне и Херцеговине предвођен потпредсједником Синишом Кисићем, у сарадњи са Омладинским центаром „Вермонт“ и УГ „Роми на дјелу“ данас је у Брчком маргинализованим и социјално угроженим групама друштва подијелио 60 пакетића за кориснике Дневног центра дјеци ромске националности.

Он је казао је да Олимпијски комитет Босне и Херцеговине као спортска, али и социјално одговорна невладина организација жели да на овај начин циљним групама у Босни и Херцеговини уручи пакете пред новогодишње празнике и додао да је ове године одабрана ромска полупација у Брчком на његов приједлог. Пакетићи ће бити уручени за 80 ромске дјеце у насељу Брод.

Пакети од стране Олимпијског комитета бит ће подијељени још у Тузли и Ливну.

Дамир Раденковић, директор Омладинског центра „Вермонт“ Брчко казао је да је данас ромској дјеци подијељено 60 пакета, а Вермонт иначе ради на промоцији права дјеце.

Ћазим Салиховић, предсједник УГ „Роми на дјелу“ захвалио је Синиши Кисићу и Олимпијском комитету БиХ на новогодишњим пакетима и казао да ће свих 80 пакета бити уредно подијељено корисницима Дневног центра Брчко.

У прошли петак подијељено је 80 пакета за младе, а у договору са градоначелником и предсједником Скупштине још једна група малишана добиће пакетиће. До сада је подијељено 160 пакета малишанима ромске популације у Брчко Дистрикту.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img