spot_img
spot_img

Brčko: Ogrev i do 30 odsto skuplji ove godine

spot_img
spot_img

Rešid Šahović, jedan od brčanskih prodavača ogreva koji vrši usluge prodaje, cijepanja kao i dovoza ogreva na kućnu adresu kaže da je cijena i do 30 odsto skuplja u odnosu na isti period prošle godine na području Distrikta.

„Za pet metara drva bukve i hrasta neophodno je izvojiti izdvojiti 600 maraka, a za hrast 550 maraka, dok za pet metara isječene bukve neophodno je izdvojiti 700 maraka, a za pet metara isječenog hrasta 600 maraka“, istakao je Šahović.

On kaže da građani Brčkog sve više se odlučuju za kupovinu drva u vrećama koje koštaju 10 maraka po vreći, dok je 8 maraka ukoliko će kupac doći po vreću drva svojim prevoznim sredstvom.

Šahović dodaje, da se imeđu ostalog suočavaju i sa drugim problemima koji otežavaju samu prodaju, a to je pronalazak obučene radne snage.

Građani Distrikta se uveliko pripremaju za predstojeću zimu iako je ljeto, i kako kažu na vrijeme su se odlučili da krenu u kupovinu ogreva za zimu, jer su ljeti cijene uvijek niže nego na jesen, te je svakako bolje obezbijediti ogrev na vrijeme.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img