Brčko: Odvoz čvrstog otpada za Zvornik počinje u oktobru

Radovi na izgradnji pretovarne stanice će uskoro biti završeni te bi odvoz čvrstog otpada prema deponiji u Zvorniku trebao krenuti već u oktobru, potvrdio je za Radio Brčko šef Vladinog Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović.

“Očekujemo da će 18. septembra biti završena prva faza i početi probni radovi, a nakon čega će biti raspisan konkurs za asfaltiranje pristupnih puteva prema pretovarnoj stanici. Završetkom asfaltiranja i puštanja u rad, prvi kamioni će, najdalje kroz mjesec dana, krenuti s odvozom otpada prema Zvorniku”, rekao je Vehabović.

- Reklama -

Za transport čvrstog otpada na deponiju bitće korišten kamion i dvije prikolice koje su prethodno nabavljene od strane Vlade, a koje su date na korištenje JP “Komunalno” koje je zaduženo za ove poslove.

Nakon početka odvoza otpada u Zvornik, uslijediće i posljednja faza u ovom procesu, a to je sanacija postojeće deponije u Distriktu, koja će, kaže Vehabović, ići simultano s izgradnom savremenog Centra za upravljanje čvrstim otpadom na lokalitetu Kladje.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime