Brčko: Održano prvo “Druženje Ozrenaca”

- Reklama -

Zavičajno udruženje Ozrenaca Brčko organizovalo je sinoć u Gastro centru “Bakarni” prvu manifestaciju “Druženje Ozrenaca”.

Druženju je prisustvovalo više stotina izbjeglih sa područja Ozrena. Ovo je bila prilika da se uz druženje i pjesmu sačuva tradicija rodnog kraja, da se povezuju i udružuju gdje god bili.

- Reklama -

“Početkom ove godine smo odlučili da osnujemo Zavičajno udruženje Ozrenaca, s ciljem očuvanja veze sa rodnim krajem, te da sačuvamo naše izvorne autentične ozrenske običaje, koji su veoma slični i ovdje, ali ipak postoje određene razlike”, rekla je Zvjezdana Nedić, predsjednica Zavičajnog udruženja Ozrenaca.

Ona je posebno naglasila da je namjera Udruženja da, osim druženja, postanu i okosnica oko koje će se okupljati Ozrenci, te jačati veze sa svim ozrenskim uduženjima u okolini a i svijetu.

Incijator formiranja zavičajnog udruženja dr Branislav Marković, aktuelni poslanik PDP Brčko u Skupštini Distrikta, zahvalio se domicilnom stanovništvu koje je primilo Ozrence u tom teškom periodu.

“Hvala Brčacim što su nam pomogli da se uklopimo u novu sredinu i započnemo novi
život, ali emocije prema rodnom kraju uvijek su prisutne i kroz rad ovog Udruženja
nastojaćemo da budu još čvršće i bolje”, zaključio je dr Marković.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime