spot_img
spot_img

Брчко: Одржано јавно отварање пројеката цивилног друштва

spot_img
spot_img
spot_img

У оквиру јавног позива за финансирање или суфинансирање пројеката удружења грађана и фондација Брчко дистрикта БиХ који је објавило Одјељење за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта БиХ данас је у Омладинском центру у Брчком Комисија за додјелу средстава грантова одржала јавно отварање пројекта.

Аница Радић Савић, шеф Пододјељења за подршку мјесним заједницама и невладиним организацијама Брчко дистрикта БиХ, казала је да су стигла укупно 42 пројекта која су у вези са превенцијом малољетничког преступништва, наркоманијом, побољшањем положаја мањина, побољшањем права жена, дјеце и слично.

„Комисија је данас у петочланом саставу јавно отворила пристигле приједлоге пројеката гдје је истовремено и провјерила да ли су све пријаве уредне. Очекујемо да добијемо добре пројектне идеје и да ће комисија врло педантно и пажљиво одабрати оне које су најквалитетније. Сви ови захтјеви су дио јавних политика Владе Брчко дистрикта БиХ и садржани су у стратешким документима или акционим плановима које је Влада донијела. Ово је још једна прилика цивилном друштву да покаже колико зна и умије и колико је вољно да учествује у помоћи при реализацији владиних политика“, казала је шефица Радић Савић.

За ове намјене издвојено је 170.000 конвертибилних марака. Половина средстава намијењена је за удружења младих, док је остатак издвојен за остала удружења грађана са подручја дистрикта.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img