Brčko: Održano javno otvaranje projekata civilnog društva

U okviru javnog poziva za finansiranje ili sufinansiranje projekata udruženja građana i fondacija Brčko distrikta BiH koji je objavilo Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH danas je u Omladinskom centru u Brčkom Komisija za dodjelu sredstava grantova održala javno otvaranje projekta.

Anica Radić Savić, šef Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama Brčko distrikta BiH, kazala je da su stigla ukupno 42 projekta koja su u vezi sa prevencijom maloljetničkog prestupništva, narkomanijom, poboljšanjem položaja manjina, poboljšanjem prava žena, djece i slično.

- Reklama -

„Komisija je danas u petočlanom sastavu javno otvorila pristigle prijedloge projekata gdje je istovremeno i provjerila da li su sve prijave uredne. Očekujemo da dobijemo dobre projektne ideje i da će komisija vrlo pedantno i pažljivo odabrati one koje su najkvalitetnije. Svi ovi zahtjevi su dio javnih politika Vlade Brčko distrikta BiH i sadržani su u strateškim dokumentima ili akcionim planovima koje je Vlada donijela. Ovo je još jedna prilika civilnom društvu da pokaže koliko zna i umije i koliko je voljno da učestvuje u pomoći pri realizaciji vladinih politika“, kazala je šefica Radić Savić.

Za ove namjene izdvojeno je 170.000 konvertibilnih maraka. Polovina sredstava namijenjena je za udruženja mladih, dok je ostatak izdvojen za ostala udruženja građana sa područja distrikta.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime