spot_img
spot_img

Brčko: Održana tribina o sigurnosti djece i mladih na internetu

spot_img
spot_img

“Kako unaprijediti sigurnost djece i mladih na internetu” tema je javne tribine koja je u organizaciji Udruženja građana “Horizont” za učenike srednjih škola održana na Ekonomskom fakultetu u Brčkom.

Stefan Marjanović, IT stručnjak detaljno je analizirao potencijalne zloupotrebe naprednih tehnologija i internet prevare kao i kako se zaštititi od napada. U okviru svog predavanja naglasio je da se zapitamo ko nam traži lične podatke, šta nam traže od ličnih podataka i zašto je to potrebno te da budemo oprezni prilikom svakog klika na internetu.

Nataša Jovanović, diplomirani psiholog više pažnje je posvetila internet nasilju i prepoznavanju mladih kojima je potrebna pomoć. Ona je naglasila prednosti interneta ali i opasnosti virtuelnog svijeta.

Miroslav Marić, predsjednik Udruženja građana “Horizont” rekao je da se otvaranjem ove teme želi podstaći svijest javnost i ukazati na problem porasta broja slučajeva internet nasilja.

On je naveo da je ovo jedna u nizu aktivnosti koje planira realizovati Udruženje.

“S obzirom na zainteresovanost zajednice za ovu problematiku sigurni smo da ćemo i ovu aktivnost ponoviti”, dodao je Marić.

Udruženje građana “Horizont” je mlado Udruženje i djeluje sa ciljem poboljšanja položaja djece i mladih, žena i marginalizovanih grupa u društvu putem društveno-odgovornog i humanitarnog rada.

Dobrovoljnim radom i zalaganjem kroz razne projekte teži doprinijeti sigurnijem i zdravijem životnom okruženju svih građana Distrikta.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img