Brčko: Održana tradicionalna Petrovdanska akademija

U organizaciji Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke u Brčko distriktu sinoć je održana tradicionalna Petrovdanska akademija, kojoj je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera ove stranke.

O značaju SDS-a, koji je osnovan na Petrovdan 1990, godine govorio je povjerenik za brčanski SDS i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, Mladen Bosić, koji je izrazio zadovoljstvo što je Petrovdanska akademija u organizaciji SDS u Brčkom postala tradicionalna.

- Reklama -

Bosić je u prigodnoj besjedi naglasio da se srpski narod nalazi i danas pred brojnim izazovima kako opstati na ovim prostorima, ukazujući na potrebu jedinstva i očuvanja pravoslavnih vrijednosti.

“I danas nam je neophodna sabornost svih kako bi obezbijedili uslove za bolji i ljepši život za sve ljude u Brčkom, ali i u Republici Srpskoj”, kazao je Bosić, navodeći da i na ovaj način Srbi u Brčkom šalju poruku mira i sabornosti da ravnopravno s drugima učestvuje u kreiranju bolje budućnosti.

Petrovdanskoj akademiji prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, kao i načelnici Ugljevika Vasilije Perić i Lopara Rado Savić, poslanik SDS-a u NSRS Želimir Nešković, zamjenici ministara odbrane i ljudskih prava Boris Jerinić i Predrag Jović.

U kulturnom programu učestvovali su veliki revijalni orkestar Arhangeli i dramski umjetnici Biljana Đurović, Miloš Đorđević i Aleksa Radojević.

Petrovdanska akademija je održana u sklopu obilježavanja Petrovdana – krsne slave SDS-a.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime