spot_img
spot_img

Brčko: Održana tradicionalna Petrovdanska akademija

spot_img
spot_img

U Brčkom je večeras, u organizaciji Srpske demokratske stranke, OO Brčko, održana tradicionalna Petrovdanska akademija.

Tri predsjednika Srpske demokratske stranke – dva bivša, Mladen Bosić i Vukota Govedarica, i sadašnji Mirko Šarović prisustvovali su večeras Petrovdanskoj akademiji, koju tradicionalno organzuje Opštinski odbor SDS u distirktu Brčko.

Obraćajući se prisustnima, domaćin Petrovdanske akademije Mladen Bosić, rekao je da je ovo već postala tradicija i da Srbi ukoliko žele da opstanu kao narod, moraju se vratiti moralnim normama koje je još prije 2000.g. postavilo hrišćanstvo.

“A to je uvažavanje nematerijalnih vrijednosti kao što je znanje, ideali, poštenje, dobročinstvo… Moraju napustiti sadašnji sistem u kojem novcem možete kupiti sve: od izabranih političara do fakulltetskih diploma”, kazao je, između ostalog, Bosić.

On je rekao da je taj “nakaradni”sistem u kome je materijalno važnije od svega doveo dotle da narodom vladaju polupismeni ratni i poratni profiteri čijji je jedini motiv punjenje sopstvenog džepa narodnim parama.

“Oni dolaze na vlast ili kupovinom poslanika, ili kupovinom glasača. To je siguran put u kriminalno društvo koje nema budućnost”, naglasio je Bosić.

O petrovdanskim vrijednostima govorio je i Šarović, koji je kazao da je Petrovdan posebno važan za Srpsku demokratsku stranku, koja je nastala baš na taj dan 1990.godine. On je i ovom prilikom naglasio da će sve učiniti kako bi Srpska demokratska stranka bila broj jedan na poliitčkoj sceni u Republici Srpskoj i BiH.

Petrovdanskoj akademiji prisustvovali su i predstavnici SPC, sveštenstvo iz distritka Brčko.

Na večerašnjoj Petrovdanskoj akademiji nastupali su srpski hor “Sveti Serafim Sarovski”, vokalni umjetnik Danka Stojiljković, dramski umjetnik Biljana Đurović i recitator Milica Panić.

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img