Brčko: Održana Sedma izložba pasa mješanaca

U nedjelju 29.04.2018. godne u gradskom parku u Brčkom održana je 7. Izložba pasa mješanaca, u organizaciji Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“ i uz veliku podršku Kinološkog društva „Dog show“ iz Brčkog, koji je istog dana organizovao 18. Državnu izložbu pasa svih rasa.

Psi koji su učestvovali bili su raspoređeni u tri kategorije – mali, težine do 5 kg, srednji, težine do 15 kg i veliki psi, koji su teži od 15 kg. U izložbi su ravnopravno učestvovali i psi iz azila kojim upravlja JKP, a ocjenjivao ih je sudija Kinološkog saveza BiH Semir Klapić. Sudija je ocjenjivao socijalizaciju i poslušnost psa, hod u korak sa vlasnikom, njegovanost, odnos prema drugim psima i druge karakteristike.

- Reklama -

Pobjednici ovogodišnje izložbe u kategoriji malih pasa su:

  1. mjesto pas Pufy vlasnice Merise Omerhodžić
  2. mjesto pas Bobi vlasnika Amira Jukića
  3. mjesto pas Olaf vlasnice Ivane Krezić.

U kategoriji srednjih pasa pehari su pripali:

  1. mjesto pas Roki vlasnice Diane Rakanović
  2. mjesto pas Fifi vlasnika Rizaha Mujića
  3. mjesto pas iz azila JKP.

U kategoriji velikih pasa učestvovala su samo tri psa, s obzirom da se nisu svi prijavljeni pojavili na izložbi, te su nagrade dodijeljene svim učesnicima, odnosno:

  1. mjesto pas Wencel – Veni vlasnika Damir Hasanovića
  2. mjesto pas Didy vlasnika Alena Hadžića
  3. mjesto pas iz azila JKP.

Pobjednicima su dodjeljeni pehari i prigodni pokloni, a svim učesnicima zahvalnice.

Sudija Klapić kaže da je brčanska izložba mješanaca zaista poseban događaj, jer omogućava i vlasnicima pasa koji nisu čistokrvni da pokažu svoju ljepotu i umijeće, te da trud i briga koju vlasnici posvećuju svom psu i na ovakav način dobije potvrdu. A svi vlasnici čiji su mješanci dobili pehare, nisu krili zadovoljstvo i radost zbog tog čina.

Iz JP Komunalno se zahvaljuju svim učesnicima, sponzorima i ljubiteljima pasa koji su doprinijeli da i ove godine izložba mješanaca bude uspješno organizovana, te najavljuju za narednu godinu osmu izložbu.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime