spot_img
spot_img

Брчко: Одржана презентација Циљева одрживог развоја

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ, уз подршку Министарства спољних послова БиХ и Канцеларије резидентне координаторке УН у БиХ, организовала је презентацију о Циљевима одрживог развоја.

Презентација има циљ да информише све партнерске институције о току процеса остварења ових циљева, које су усвојиле државе чланице Уједињених нација, а који се односе на економску, социјалну и еколошку сферу живота са акцентом на искорјењивање сиромаштва, неравноправности и неправде, као и рјешавање питања климатских промјена до 2030. године.

Скупу којем су присуствовали представници свих институција са подручја дистрикта Брчко и реалног сектора, у уводном обраћању обратили су се градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић.

Градоначелник Синиша Милић захвалио је свима који су до сада били укључени у овај процес и истакао да дистрикт Брчко активно учествује у раду радне групе за планирање спровођења наведених циљева, заједно са осталим представницима релевантних институција са свих нивоа власти. Он је пожелио присутнима успјешан рад и максимално остварење зацртаних циљева у периоду до 2030. године.

Презентације о важности остварења циљева, како за БиХ тако и за дистрикт Брчко, одржали су резидентна координаторка УН-а у БиХ Сезин Синаноглу, шеф Пододјељења за привредни развој у Влади Брчко дистрикта БиХ Амра Абаџић, шеф Канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ Виктор Олсавски и амбасадор Милош Прица.

Након презентације одржан је и шести састанак Радне групе за планирање спровођења Циљева одрживог развоја, а овакве презентације су раније одржане на државном и ентитетским нивоима БиХ.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img