Brčko: Održana prezentacija Ciljeva održivog razvoja

Vlada Brčko distrikta BiH, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova BiH i Kancelarije rezidentne koordinatorke UN u BiH, organizovala je prezentaciju o Ciljevima održivog razvoja.

Prezentacija ima cilj da informiše sve partnerske institucije o toku procesa ostvarenja ovih ciljeva, koje su usvojile države članice Ujedinjenih nacija, a koji se odnose na ekonomsku, socijalnu i ekološku sferu života sa akcentom na iskorjenjivanje siromaštva, neravnopravnosti i nepravde, kao i rješavanje pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

Skupu kojem su prisustvovali predstavnici svih institucija sa područja distrikta Brčko i realnog sektora, u uvodnom obraćanju obratili su se gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

- Reklama -

Gradonačelnik Siniša Milić zahvalio je svima koji su do sada bili uključeni u ovaj proces i istakao da distrikt Brčko aktivno učestvuje u radu radne grupe za planiranje sprovođenja navedenih ciljeva, zajedno sa ostalim predstavnicima relevantnih institucija sa svih nivoa vlasti. On je poželio prisutnima uspješan rad i maksimalno ostvarenje zacrtanih ciljeva u periodu do 2030. godine.

Prezentacije o važnosti ostvarenja ciljeva, kako za BiH tako i za distrikt Brčko, održali su rezidentna koordinatorka UN-a u BiH Sezin Sinanoglu, šef Pododjeljenja za privredni razvoj u Vladi Brčko distrikta BiH Amra Abadžić, šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Viktor Olsavski i ambasador Miloš Prica.

Nakon prezentacije održan je i šesti sastanak Radne grupe za planiranje sprovođenja Ciljeva održivog razvoja, a ovakve prezentacije su ranije održane na državnom i entitetskim nivoima BiH.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime