Brčko: Održana “Potraga za blagom” sa Urošem Petrovićem

U Brčkom je juče uspješno održana “Potraga za blagom” sa poznatim dječijim piscem Urošem Petrovićem.

Događaj koji je priredila omladinska organizacija “Mali princ”, a koji je opisan kao spoj fantastike i zagonetki, pirata i Šerloka Holmsa, izazvao je veliku pažnju i okupio preko 120 učesnika svih životnih doba.

Igra znanja, logike i brzine, u kojoj su najviše uživali najmlađi, pokazala je da su ovakvi događaji itekako potrebni našem gradu, a slike desetina djece koja uzbuđeno trče po pješačkoj zoni, zovu u pomoć roditelje i “razbijaju glave” mozgajući o nimalo lakim zagonetkama u Brčkom će se još dugo pamtiti.

“Ovo je naš treći projekat u sklopu obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta. Već otprije imamo dobru saradnju sa Urošem Petrovićem, koji je bio čest gost na našim projektima. Današnji projekat je već dugo bio u planu, a obilježavanje godišnjice Distrikta se ispostavilo kao prava prilika. Na jedan način je ovo promocija našeg grada, željeli smo pružiti djeci i mladima priliku da istražuju, otkrivaju nove stvari, da se naravno i zabave”, rekla je medijima Sandra Ikanović-Jovičić, koordinator Omladinske organizacije “Mali princ”.

“Cilj je da djeca uče da promišljaju, da ništa što je lako nije zabavno i da se moraš malo pomučiti za sve što vrijedi u životu. Zato sam namjerno napravio zagonetke kao da će ovdje trčati doktori nauka, a ne mališani. Inače, odrasli bi zagonetke još teže pronašli, jer iako imaju više znanja i iskustva, nedostaje im dečija mašta”, rekao je autor, Uroš Petrović.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime