Brčko: Održana pokazna vježba spasilaca na Savi

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić danas je na izletištu Ficibajer u Brčkom uručio sertifikate spasiocima i roniocima iz plivačkog kluba „Atos – Sava“, Crvenog krsta, kao i iz Policije Brčko distrikta.

Gradonačelnik je kazao da je postojala potreba za obučenim i sertifikovanim spasiocima i roniocima, naglašavajući da je Brčko grad na rijeci Savi i da uvijek postoji potencijalna opasnost i rizik.

- Reklama -

„Želim im što manje posla, ali i da što prije dođemo do uređenih kupališnih prostora“, kazao je Milić.

Draško Đurić, predsjednik kluba „Atos – Sava“, Brčko distrikt BiH, kazao je da Brčko trenutno ima oko petnaest spasilaca koji će biti angažovani tokom sezone na gradskim bazenima u Brčkom kao i sa roniocima na manifestaciji međunarodnog plivačkog maratona koji će se održati u Brčkom.

Miroslav Mišković, koordinator za rad spasilačke službe u BiH, kazao je da u BiH ima preko 300 licenciranih spasilaca i da je licenca koju su dobili spasioci i ronioci iz Brčkog međunarodnog karaktera što će, kako je istakao, omogućiti rad i van teritorije BiH.

Nakon današnje dodjele sertifikata izvedena je i pokazna vježba spasavanja s ciljem upoznavanja građana i onih koji izlaze na vodu kako na najbolji način i bezbjedno pomoći nekome da izađe iz vode.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime