spot_img

Брчко: Одржана показна вјежба спасилаца на Сави

Published:

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић данас је на излетишту Фицибајер у Брчком уручио сертификате спасиоцима и рониоцима из пливачког клуба „Атос – Сава“, Црвеног крста, као и из Полиције Брчко дистрикта.

Градоначелник је казао да је постојала потреба за обученим и сертификованим спасиоцима и рониоцима, наглашавајући да је Брчко град на ријеци Сави и да увијек постоји потенцијална опасност и ризик.

„Желим им што мање посла, али и да што прије дођемо до уређених купалишних простора“, казао је Милић.

Драшко Ђурић, предсједник клуба „Атос – Сава“, Брчко дистрикт БиХ, казао је да Брчко тренутно има око петнаест спасилаца који ће бити ангажовани током сезоне на градским базенима у Брчком као и са рониоцима на манифестацији међународног пливачког маратона који ће се одржати у Брчком.

Мирослав Мишковић, координатор за рад спасилачке службе у БиХ, казао је да у БиХ има преко 300 лиценцираних спасилаца и да је лиценца коју су добили спасиоци и рониоци из Брчког међународног карактера што ће, како је истакао, омогућити рад и ван територије БиХ.

Након данашње додјеле сертификата изведена је и показна вјежба спасавања с циљем упознавања грађана и оних који излазе на воду како на најбољи начин и безбједно помоћи некоме да изађе из воде.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img