Brčko: Održan tradicionalni vaskršnji prijem

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz reda srpskog naroda i Srpska pravoslavna crkva u Brčkom organizovali su sinoć vaskršnji prijem u hotelu “Jelena”.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Islamske vjerske zajednice Brčko distrikta BiH, Dekanata Katoličke crkve u Brčkom, izvršne i zakonodavne vlasti i brčanskih institucija, nevladinih organizacija i javnog života Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je Vaskrs praznik koji afirmiše najljepša osjećanja i poziva pojedince da u odnosima sa drugima pokažu svoje dobre osobine. On je naveo da se i ovim prijemom nastavlja tradicija okupljanja povodom značajnih vjerskih praznika na prostoru distrikta, koja je dobrodošla u multietničkim i multikonfesionalnim sredinama.

Goste na prijemu pozdravio je i protojerej stavrofor Dragan Ćirković. “Kod nas, pravoslavnih hrišćana, svaka nedjelja je mali Vaskrs i mi se svake nedjelje sjećamo Hristovog vaskrsenja”, dodao je Ćirković.

Prijemu je prethodila tucijada, dijeljenje poklona i druženje gradonačelnika sa najmlađim sugrađanima, članovima Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, Brčko, koje je proteklo u radosnom i prazničnom raspoloženju.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime