Brčko: Održan tradicionalni novogodišnji prijem

U hotelu „Jelena“ u Brčkom sinoć je održan novogodišnji prijem za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života u Brčko distriktu BiH.

Prijem koji se tradicionalno održava na kraju godine organizovali su čelni ljudi Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH koji su u svom obraćanju prisutnima zaželjeli uspješnu 2019. godinu.

„Drago mi je da smo nastavili tradiciju okupljanja povodom novogodišnjih praznika i drago mi je što su među nama predstavnici iz javnog života, predstavnici udruženja građana i sl. Iskoristili smo priliku da se osvrnemo na ono što je bilo u 2018. godini, izrazili svoju nadu i uvjerenje da će 2019. godina biti godina prosperiteta u distriktu Brčko. Uvjeren sam da ćemo u takvom raspoloženju ući u 2019. godinu i da ćemo na kraju 2019. godini imati priliku da konstatujemo da je 2019. godina zaista bila uspješna“, kazao je Milić.

- Reklama -

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da se u 2018. godini moglo učiniti puno više, ali da se pored toga uspjelo obezbijediti da ne dođe do političkih poremećaja i funkcionisanja institucija.

„Mislim da su neke ključne aktivnosti izostale i zbog toga imam razloga ili obavezu prigovoriti i sebi i drugima da smo mogli učiniti više. Bez obzira, mi smo pored toga uspjeli obezbijediti da ne dođe do političkih poremećaja i funkcionisanja institucija i sve zakonske obaveze prema svim kategorijama građana smo ispunili. Lično mislim da imamo razloga da budemo zadovoljni. Sve prepreke koje su prisutne moramo otklanjati nekim pozitivnim aktivnostima koje ćemo voditi u narednoj godini kao što su reforme koje će donijeti kvalitetnije uslove za život svim građanima distrikta“, kazao je Kadrić.

Prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić koji je iskoristio priliku i svima čestitao nastupajuće praznike te poželio da ih provedu u miru i veselju sa svojim porodicama, a jedan od domaćina prijema bio je i zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime