spot_img
spot_img

Брчко: Одржан семинар “Како постати пријатељ са великим змајем?”

spot_img
spot_img
spot_img

У склопу пројекта “BRIGHT4ALL – Основна права на образовање за сву дјецу у Босни и Херцеговини” који финансира Европска Унија, а реализује се у партнерству – Save the Children, Омладински центар “Вермонт” Брчко дистрикт БиХ и Удружење “Жене са Уне” Бихаћ, 28.09.и 29.09.2019. у Градском омладинском ценнтру одржан је дводневни семинар “Како постати пријатељ са великим змајем?”.

Семинару су присуствовали стручни сарадници и наставно особље основних школа и вртића, те стручно особље Дневног центра за дјецу затечену у скитњи и оној која су у ризику да то постану.

Семинар је одржан од стране стручног особља Агенције за едукацију Play Центар Нови Сад. Циљ семинара је едукација стручњака на тему анскиозности, те на који начин кроз процес терапије игром помажемо анскиозној дјеци. Семинар такођер промовише ментално здравља дјеце и младих, развој њихових потенцијала и остваривање дјечијих права.

Шта је заправо анксиозност? На који начин кроз процес терапије игром помажемо анксиозној дјеци? Како мозак реагује на осјећање страха? Које методе и технике примјењујемо у групном раду? Само су нека од питања на која су учесници добили одговоре.

Циљ пројекта Bright4All је откривање разлога раног напуштања школовања, а кроз досадашње активности смо утврдили да је и анскиозност један од узрока истог. Јако је битно да сво наставно особље прође кроз стручне едукације како би најбољи начин помогли дјеци.

На семинару је уједно представљен и реферални механизам “Протокол о поступању у случају напуштања школовања-Брчко дистрикт БиХ”. Реферални механизам идентифицира институције, њихове надлежности, начин сарадње и прикупљања релевантних података и других информација, њихову размјену те начине поступања у ситуацијама када постоји сумња или сазнање да је дијете у ризику од напуштања образовања. Овај Протокол представља основу за усаглашено заједничко дјеловање у циљу континуираног рада на рјешавању проблема раног напуштања образовања.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img