spot_img
spot_img

Брчко: Одржан припремни састанак за 23. редовну сједницу

spot_img
spot_img

Шефови посланичких клубова одржали су данас припремни састанак ради утврђивања дневног реда за 23. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта.

Договорено је да сједница буде одржана у сриједу, 6. априла, с почетком у 10 часова с дневним редом од четрдесет двије (42) тачке.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да у дневном реду доминира Предлог одлуке о измјени буџета Дистрикта за 2022. годину.

„По први пут ребаланс буџета ће бити разматран по процедури која је предвиђена за доношење буџета. То значи да нам, у наредна два мјесеца, слиједи скупштинска расправа о предлогу који је дошао из Владе Дистрикта. Имаћемо, најмање, једну јавну расправу и могућност амандманског дјеловања. Тек потом ћемо имати могућност изјашњења о предлогу ребаланса буџета“, појаснио је предсједник Милић.

Предсједник је навео да очекује да ће до сриједе Скупштини бити достављено мишљење Економско-социјалног савјета о Нацрту закона о регулисању цијена у Дистрикту да би се тај нацрт закона могао разматрати и усвајати у првом читању на сједници.

Он је додао да ће се пред посланицима на 23. редовној сједници, у другом читању, наћи и измјене закона о јавним предузећима и закона о правним лицима којa оснива Брчко дистрикт, извјештаји јавних предузећа, установа и других правних лица која формира Дистрикт, сагласности које даје Скупштина на финансијске и друге акте правних лица као и низ информација којима посланици остварују своје право на надзор над радом извршне власти.

У дневни ред 23. редовне сједнице увршћен је и низ одлука о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт.

На припремном састанку договорено је и да 24. редовна сједница буде одржана 27. априла.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img