Brčko: Održan centralni predizborni skup SDS-a i SzP-a

U brčanskom Domu kulture sinoć je održan centralni predizborni skup SDS-a i SzP iz Brčkog.

Poslije izvođenja monodrame “MILUNKA” kao ispovjest heorine srpskih oslobodilačkih ratova Milunke Savić, pozdravnim govorom pri otvaranju skupa obratio se domaćin Mladen Bosić.

- Reklama -

Predstavljeni su kandidati za poslanike za Narodnu skupštinu Republike Srpske odnosno Predstavnički dom Parlamenta BiH iz izborne jedinice 6/2.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske, kazao je da smatra da Republika Srpska treba više pažnje da posveti Brčko distriktu.

“Brčko je sastavni dio Republike Srpske i ne možemo imati ovakav odnos prema srpskom narodu u distriktu”, smatra Govedarica i dodaje da se u Brčkom treba manifestovati srpsko jedinstvo koje je nažalost ovdje narušeno.

Govedarica smatra da se srpsko jedinstvo može obnoviti, a koje je očigledno izgubljeno ne voljom SDS-a već voljom SNSD-a.

“Republiku Srpsku moramo vratiti narodu. Narod mora imati povjerenje u institucije koje je nažalost izgubljeno, a u svemu tome posebnu pažnju Republika Srpska, predsjednik i premijer mora da posveti Brčko distriktu”, kaže Govedarica i podsjeća da predsjednik republike mora da izražava jedinstvo svih naroda koji žele da žive mirno, dostojanstveno, da grade i stvaraju.

On kaže da predsjednik Republike Srpske mora da obezbjedi jedinstvo srpskog korpusa u Brčkom jer je ono potrebno srpskom narodu ovdje.

Mladen Ivanić, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, ističe da Dodik svaki dan proizvodi sukob, konflikt i svađu zavađajući nas i sa Bošnjacima, Amerikancima, Britancima kao i EU.

“Što je najgore djeli nas unutar nas samih, na tzv. patriote i izdajnike. Sve ću raditi drugačije od njega jer Republiku Srpsku treba otvoriti prema svijetu, braćinu je ali ne galamom već konkretnim djelima te ću stvarati Srpsku u kojoj će vrijediti živjeti” – kaže Ivanić.

Ivanić dodaje da on nikada neće djeliti narod da bih ostao na vlasti kao što to Dodik radi.

“Sve to nas vodi u neizvjesnost i u sukobe. Za razliku od njega ja ne želim rat, sukobe i ne želim izolaciju. Želim da Republika bude normalna, zdrava, srećna i prosperitetna ali za to postoji jedan uslov – a to je da se pobjedi politika koju predstavlja Dodik” – zaključuje Ivanić.

Milan Purić, kandidat brčanskog SDS-a za poslanika Narodnoj skupštini Srpske, kaže da se na ovim izborima mora ojačati Republika Srpska u Brčkom, a to znači više Srba i Srba koji su u stanju da se slože.

“Moramo zaustaviti pljačku Republike Srpske, iseljavanje naroda – dakle moramo zaustaviti rušenje Republike Srpske”, kaže Purić i dodaje da je to moguće ako na izborima pobjedi srpski narod i ako poslije izbora se stvori demokratska vlast.

Prof. dr Nenad Lalić, kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlameta BiH, kaže da je ovo istorijska prilika da SzP uz izbor Vukote Govedarice i Mladena Ivanića donese promjene u društvo Republike Srpske.

“Očekujem da građani izađu masovno na izbore i da daju priliku da se unaprijedi stanje u Republici Srpskoj koje je katastrofalno” – zaključuje Lalić.

Lidija Ljubojević, kandidatkinja brčanskog SDS-a za poslanicu u Narodnoj skupštini Srpske, ističe da SDS i SzP želi da pobjedi zajedno sa narodom na ovim izborima.

“Na čelu republike treba da bude Vukota Govedarica zajedno sa Mladenom Ivanićem koji će biti srpski član Predsjedništva BiH te očekujemo da Srpska progleda i da se pruži sigurnost i persketiva srpskom narodu koji to zaslužuje” – kaže Ljubojević.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, kaže da se odmah nakon pobjede trebaju zasukati rukavi, uvesti reda u admininstraciju, smanjivati troškove i riješiti neustavnu promjenu zakona o ukidanju boračkih prava na garantovanu penziju.

“Obezbjediti sredstva iz ušteda u javnom sektoru, moramo regulisati ogromnu zaduženost kroz restrukturiranje duga. Potrebna nam je poštena i uporna vlast te vrijeme koje je pred nama podrazumjeva da narod razumije da u ovom društvu može biti bolje” – zaključuje Čavić.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime