spot_img
spot_img

Брчко: Одржан централни предизборни скуп СДС-а и СзП-а

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У брчанском Дому културе синоћ је одржан централни предизборни скуп СДС-а и СзП из Брчког.

Послије извођења монодраме “МИЛУНКА” као исповјест хеорине српских ослободилачких ратова Милунке Савић, поздравним говором при отварању скупа обратио се домаћин Младен Босић.

Представљени су кандидати за посланике за Народну скупштину Републике Српске односно Представнички дом Парламента БиХ из изборне јединице 6/2.

Вукота Говедарица, предсједник СДС-а и кандидат за предсједника Републике Српске, казао је да сматра да Република Српска треба више пажње да посвети Брчко дистрикту.

“Брчко је саставни дио Републике Српске и не можемо имати овакав однос према српском народу у дистрикту”, сматра Говедарица и додаје да се у Брчком треба манифестовати српско јединство које је нажалост овдје нарушено.

Говедарица сматра да се српско јединство може обновити, а које је очигледно изгубљено не вољом СДС-а већ вољом СНСД-а.

“Републику Српску морамо вратити народу. Народ мора имати повјерење у институције које је нажалост изгубљено, а у свему томе посебну пажњу Република Српска, предсједник и премијер мора да посвети Брчко дистрикту”, каже Говедарица и подсјећа да предсједник републике мора да изражава јединство свих народа који желе да живе мирно, достојанствено, да граде и стварају.

Он каже да предсједник Републике Српске мора да обезбједи јединство српског корпуса у Брчком јер је оно потребно српском народу овдје.

Младен Иванић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, истиче да Додик сваки дан производи сукоб, конфликт и свађу завађајући нас и са Бошњацима, Американцима, Британцима као и ЕУ.

“Што је најгоре дјели нас унутар нас самих, на тзв. патриоте и издајнике. Све ћу радити другачије од њега јер Републику Српску треба отворити према свијету, браћину је али не галамом већ конкретним дјелима те ћу стварати Српску у којој ће вриједити живјети” – каже Иванић.

Иванић додаје да он никада неће дјелити народ да бих остао на власти као што то Додик ради.

“Све то нас води у неизвјесност и у сукобе. За разлику од њега ја не желим рат, сукобе и не желим изолацију. Желим да Република буде нормална, здрава, срећна и просперитетна али за то постоји један услов – а то је да се побједи политика коју представља Додик” – закључује Иванић.

Милан Пурић, кандидат брчанског СДС-а за посланика Народној скупштини Српске, каже да се на овим изборима мора ојачати Република Српска у Брчком, а то значи више Срба и Срба који су у стању да се сложе.

“Морамо зауставити пљачку Републике Српске, исељавање народа – дакле морамо зауставити рушење Републике Српске”, каже Пурић и додаје да је то могуће ако на изборима побједи српски народ и ако послије избора се створи демократска власт.

Проф. др Ненад Лалић, кандидат за посланика у Представничком дому Парламета БиХ, каже да је ово историјска прилика да СзП уз избор Вукоте Говедарице и Младена Иванића донесе промјене у друштво Републике Српске.

“Очекујем да грађани изађу масовно на изборе и да дају прилику да се унаприједи стање у Републици Српској које је катастрофално” – закључује Лалић.

Лидија Љубојевић, кандидаткиња брчанског СДС-а за посланицу у Народној скупштини Српске, истиче да СДС и СзП жели да побједи заједно са народом на овим изборима.

“На челу републике треба да буде Вукота Говедарица заједно са Младеном Иванићем који ће бити српски члан Предсједништва БиХ те очекујемо да Српска прогледа и да се пружи сигурност и перскетива српском народу који то заслужује” – каже Љубојевић.

Драган Чавић, предсједник НДП-а, каже да се одмах након побједе требају засукати рукави, увести реда у админинстрацију, смањивати трошкове и ријешити неуставну промјену закона о укидању борачких права на гарантовану пензију.

“Обезбједити средства из уштеда у јавном сектору, морамо регулисати огромну задуженост кроз реструктурирање дуга. Потребна нам је поштена и упорна власт те вријеме које је пред нама подразумјева да народ разумије да у овом друштву може бити боље” – закључује Чавић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img