spot_img

Брчко: Одобрено повећање цијене струје

Published:

Регулаторна комисија за електричну енергију Босне и Херцеговине (ДЕРК) одобрила је Јавном предузећу “Комунално Брчко” повећање цијене електричне енергије од 1. јануара 2018. за домаћинства на подручју Брчко дистрикта за 7,6 одсто, а за мале комерцијалне купце за 3 одсто.

ЈП “Комунално Брчко” тражило је да тарифе за дистрибуцију електричне енергије буду повећане за 5,4 одсто, а за снабдијевање за 24,2 одсто.

ДЕРК одлукама није промијенио тарифе за кориштење дистрибутивне мреже, али је просјечну цијену за снабдијевање малих комерцијалних купаца повећао три одсто, а за домаћинства за 7,6 одсто.

При овој корекцији уважен је раст цијена на велепродајном тржишту електричне енергије у овој години, док су оперативни и капитални трошкови “Комуналног Брчко” у електроенергетској дјелатности задржани на достигнутом нивоу.

Домаћинства у Брчко дистрикту у првој половини 2017. године имала су најнижу просјечну цијену електричне енергије у БиХ од 12,71 фенинга за киловат час.

Нове цијене за домаћинства у Брчко дистрикту су 3,3 одсто ниже од оних које плаћају купци Електропривреде БиХ, а за 6,4 одсто више у односу на домаћинства која снабдијева Електропривреда Републике Српске.

 

 

 

 

(agencije)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img