spot_img
spot_img

Брчко: Одобрене измјене и допуне Закона о високом образовању

spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на данашњој 74. редовној сједници одобрила је Нацрт закона о измјени и допуни Закона о високом образовању у Брчко дистрикту БиХ.

Шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић казао је да се данашњим усвајањем измјене и допуне овог закона жели ускладити са оквирним Законом о високом образовању БиХ.

„Ради се о усклађивању нашег Закона о високом образовању са оквирним Законом о високом образовању БиХ гдје правну акредитацију даје Агенција за акредитацију БиХ. Наравно, ту је и покушај рјешавања проблема Економског факултета који дјелује на подручју Брчко дистрикта БиХ и који још увијек није под ингеренцијом Закона о високом образовању Дистрикта, а требао би бити”, казао је Османовић.

Он је казао да се на данашњој сједници разматрала и информација о додјељивању новчане награде најбољим студентима генерација и да ће се новчана награда додијелити и другом студенту генерације од 5 000 КМ кроз расписивање новог јавног позива.

„Сваке године Одјељење за образовање расписује јавни позив за додјелу новчане награде најбољим студентима генерације и у буџету је предвиђено 5 000 КМ. На овај позив у законски предвиђеном року са испуњеним условима пријавио се један студент, а касније се испоставило да са подручја дистрикта постоји још један студент који је такође студент генерације, али који је закаснио да се пријави у законском року. Међутим, данас смо нашли рјешење да се новчано награди и тај студент гдје ће се поново расписати јавни позив”, казао је Османовић.

На данашњој сједници повучена је тачка са дневног реда, а која се односи на Приједлог одлуке о избору нове локације ЈУ IV основне школе Брчко.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је одржала и 86. ванредну сједницу на којој је усвојила Закључак о измјени Приједлога закључка о давању сагласности на нацрт одлуке о врсти и висини накнаде за рад Централне пописне комисије.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img