Brčko: Odobren djelimičan rad pijacama

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, koji je formiran s ciljem prevencije i suzbijanja širenja virusa korona, na današnjoj sjednici donio je odluku o djelimičnom otvaranju pijace Klanac za prodaju voća, povrća i ostalih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i rasadnog materijala, cvijeća, povrća i voća, izjavio je danas komandat Štaba Siniša Milić.

On je rekao da će pored zelene pijace, koja će raditi svakim radnim danom od 7 do 13 časova, biti otvorena i pijaca Klanac, i to tri dana u sedmici – ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 7 do 13 časova, a prodaja će se moći obavljati isključivo na tezgama u krugu pijace ili sa kamiona parkiranih na mjestima koja su za to predviđena.

Takođe je dozvoljena trgovina cvijećem na veliko i malo.

“Na svim ovim mjestima je obavezno pridržavanje i provođenje svih propisanih higijenskih mjera i preporuka kupcima da se što kraće zadržavaju na prodajnim mjestima2, rekao je Milić, dodajući da će je prije početka rada pijace Klanac obavezno izvršiti dezinfekcija prostora, što će se obavljati u kontinuitetu prema Planu dezinfekcije.

Štab je takođe registrovanim poljoprivrednim proizvođačima odobrio prodaju voća, povrća, cvijeća i svih vrsta rasade u krugu pijace Arizona i u sklopu njihovih poljoprivrednih gazinstava uz pridržavanje svih propisanih mjera.

“U slučaju nepoštivanja ovih mjera, što može negativno uticati na epidemiološku situaciju, štab će ukinuti ova odobrenja”, rekao je Milić.

On je ponovio da dalja relaksacija ili pooštravanje mjera donesenih u cilju suzbijanja epidemije virusa korona zavise isključivo od epidemiološk situacije na prostoru Distrikta, koja se, upravo zahvaljujući mjerama ograničenja, kao i odgovornim ponašanjem građana, i dalje drži pod kontrolom.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime