spot_img

Брчко: Одјељење за образовање Владе Дистрикта окончало процедуру пријема 105 спремачица

Published:

Одјељење за образовање брчанске Владе, окончало је све законом прописане процедуре за пријем у стални радни однос 105 спремачица које ће се бринути о хигијени у овдашим објектима јавних вртића, те основних и средњих школа.

„На овај начин рјешили смо вишегодишњи проблем код расписивања тендера и одабира приватних агенција које се баве овим послом, јер нам се готово у правилу дешавало да се нека од агенција жали па се цијели посао око одабира продужава готово у недоглед. Све је то доводило и до ситуације да је и квалитет чистоће у објектима бивао испод прописаног, односно очекиваног нивоа“, истакао је шеф Одјељења Зоран Булатовић.

Иначе, број примљених спремачичица је одређен на основу захтјева који су стигли из овдашњих школа, у које ће примљене спремачице и бити распоређене.

„Већи број оних које су примљене радиле су на основу Уговора о дјелу, тако да ће сада имати једну врсту сигурног статуса“, рекао је Булатовић.

Уколико све буде текло према плану све спремачице би на радним задацима требале бити до краја првог квартала ове године.

„Очекујем да све административно правне процедуре окончамо најкасније до краја наредног мјесеца, односно да буду потписани сви уговори о запошљавању, најкасније до краја наредног, односно марта мјесеца“, закључио је шеф Одјељења за образовање Владе Дистрикта, Зоран Булатовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img