spot_img

Брчко: Одгођена расправа о буџету

Published:

Скупштина Брчко дистрикта данас је требала одржати ванредну сједницу, али због недостатка квалификоване већине, засједање је одгођено за сриједу, 21. марта. Требало је започети разматрање и усвајање приједлога буџета за ову годину.

Како је и очекивано, на сједници се нису појавили тројица заступника из клуба ХСС-а, а предсједник Скупштине, Есед Кадрић, каже да су изостанак оправдали.

“Вјерујем да се данас случајно десило да су сва три заступника Хрвата оправдано одсутна, те се надам да ће до сриједе барем један од њих бити у ситуацији да присуствује засједању”, рекао је Кадрић.

Према Пословнику о раду скупштине, уколико се више пута деси да сва три заступника буду истовремено одсутна са сједнице, онда ћемо, прецизирао је Кадрић, то моћи третирати и као опструкцију рада Скупштине.

Нацртом је планиран буџет у висини од око 230 милиона марака, а основи издаци су око 33 процента за, законом обавезујућа, социјална давања и грантове. Идентичан износ планиран је и за плате, док је 18 милиона предвиђено за капиталне инвестиције, што је до сада највећи износ, за ове намјене, укључен директно у сами нацрт буџета.

Иначе, пред заступницима ће се наћи око 1.200 амандмана на буџет од којих ће прво бити анализирано 273 које је предложила скупштинка комисија, а сама сједница би могла трајати најмање три дана, до када се претпоставља да ће бити апсолвирано свих 1.200 амандмана на овогодишњи буџет Дистрикта.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img