Brčko: Od utorka isplata jednokratne pomoći nezaposlenima

U utorak, 10. novembra, počeće isplata jednokratne pomoći svim licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

Potvrđeno je ovo na službenoj Fejsbuk stranici gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića.

“Pomoć u iznosu od 100 KM biće dostavljena na kućne adrese, putem poštanskih službi”, dodaje se u kratkoj objavi.

Podsjetimo, Vlada Brčko distrikta je nedavno usvojila Zaključak o davanju saglasnosti na kriterijume za dodjelu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama, prema kojemu bi svaka nezaposlena osoba za evidencije Zavoda za zapošljavanje trebala dobiti novčanu naknadu u iznosu od 100 KM.

“Što se tiče osoba koje imaju pravo na jednokratnu novčanu naknadu, nije bilo selekcije. Dakle, podržane su osobe s cjelokupne evidencije zavoda, i osobe koja aktivno traže zaposlenje i osobe koje ne traže zaposlenje, odnosno osobe s polupasivne evidencije Zavoda”, rekla je sredinom oktobra vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje Distrikta Tamara Duvnjak – Mitrović, dodavši kako će pomoć dobiti sve nezaposlene osobe s evidencije Zavoda.

Prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ukupno je 15.481 osoba kojima će biti isporučena jednokratna novčana naknada u iznosu od 100 maraka.

Duvnjak-Mitrović je tada podsjetila kako je zahvaljujući inicijativi gradonačenika i dogovoru na Vladi, te podršci zastupnika za isplatu tzv. kovid naknada Vlada izdvojila 1.000.000 KM.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime