spot_img
spot_img

Брчко: Од уторка исплата једнократне помоћи незапосленима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У уторак, 10. новембра, почеће исплата једнократне помоћи свим лицима која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање Брчко дистрикта.

Потврђено је ово на службеној Фејсбук страници градоначелника Брчко дистрикта Синише Милића.

“Помоћ у износу од 100 КМ биће достављена на кућне адресе, путем поштанских служби”, додаје се у краткој објави.

Подсјетимо, Влада Брчко дистрикта је недавно усвојила Закључак о давању сагласности на критеријуме за додјелу једнократне новчане помоћи незапосленим особама, према којему би свака незапослена особа за евиденције Завода за запошљавање требала добити новчану накнаду у износу од 100 КМ.

“Што се тиче особа које имају право на једнократну новчану накнаду, није било селекције. Дакле, подржане су особе с цјелокупне евиденције завода, и особе која активно траже запослење и особе које не траже запослење, односно особе с полупасивне евиденције Завода”, рекла је средином октобра вршилац дужности директора Завода за запошљавање Дистрикта Тамара Дувњак – Митровић, додавши како ће помоћ добити све незапослене особе с евиденције Завода.

Према евиденцији Завода за запошљавање, укупно је 15.481 особа којима ће бити испоручена једнократна новчана накнада у износу од 100 марака.

Дувњак-Митровић је тада подсјетила како је захваљујући иницијативи градоначеника и договору на Влади, те подршци заступника за исплату тзв. ковид накнада Влада издвојила 1.000.000 КМ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img